Nieuws

Eindhovense ontwerpers en merken presenteren nieuw werk op 3-daags event Design Open

Meer dan twintig designstudio’s verspreid over Eindhoven openen hun deuren op afspraak tijden Design Open van 13 t/m 17 juni. Het doel van dit informele event is professionals als interieurontwerpers, architecten, musea of ​​galerieën, media en verzamelaars de eerste kans te bieden om nieuwe designproducties op een intieme en verrassende manier te ervaren.

Jeroen Wand

Informeel event voor professionals

De eerste editie van Design Open werd vorig jaar nog min of meer spontaan georganiseerd nadat bekend werd dat een fysieke Dutch Design Week niet door zou gaan. Eindhovense ontwerpers als Dutch Invertuals, Piet Hein Eek, Kazerne, Kiki & Joost, Ontwerpduo, Sectie C en Vij5 besloten om hun studio gezamenlijk en tegelijkertijd te openen op afspraak. Vanwege het grote succes wordt dit event deze zomer herhaald.

Studio Mats

De hub van Design Open is cultureel platform de Kazerne, waar nieuw werk is te zien van onder meer van VanTot, Cooloo en een nieuwe Impromptu Mini Graduation Show, naast de al lopende tentoonstellingen New Melancholy van Li Edelkoort en Comma. Andere groepspresentaties zijn van Dutch Invertuals, het activistische collectief Foundation We Are, de designwinkel Yksi, en Club Kade, een jonge broedplaats voor social designers bestaande uit De Reuringdienst, Joes + Manon, Mariska Lamiaud, Maarten van Roessel, Tienvier studio, Dion Visser en Studio Marleen van Bergeijk. Ook de merken Spectrum, Antigoon, Apto en Vij5 zijn vertegenwoordigd.

Onno Adriaanse

Bezoek op afspraak

Om ook de jonge generatie, die nog geen enkele kans heeft gehad om zich te profileren, aan te moedigen en te ondersteunen, zal op verschillende locaties nieuw werk te zien zijn van recent afgestudeerden van Design Academy Eindhoven. Andere deelnemers zijn: Joost & Kiki, Piet Hein Eek, Studio Rens, Sander Wassink, Martens & Visser, Ontwerpduo, Alissa & Nienke, Studio Special, Aart van Asseldonk, Mieke Meijer, Jop van den Berg, Anne Ligtenberg, Atelier Mats, Jeroen Wand, Scheublin & Lindeman en Onno Adriaanse.

New Melancholy van Li Edelkoort, de Kazerne

Bezoek is op afspraak, stuur daarom een ​​e-mail naar de studio’s die je wilt bezoeken. Vanzelfsprekend volgt elke locatie de door de overheid voorgeschreven Covid-19 maatregelen met betrekking tot het maximaal toegestane aantal personen, afstand en hygiëne dus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *