INTERVIEW  Maarten Baas & Walter van Beirendonck: “Ik een provocateur? Zeker niet!”

INTERVIEW Maarten Baas & Walter van Beirendonck: “Ik een provocateur? Zeker niet!”

Voor meubelmerk Lensvelt ontwierp de Vlaamse modekoning Walter van Beirendonck een nieuwe look voor de 101 Chair van Maarten Baas. Deze ‘Characters’ zijn vervaardigd in een exclusieve oplage van 120 unieke stuks. Beide ontwerpers zijn blij. “Ik ben al lang fan van u.”

DesignDigger LIVE 11 – Een terugblik op 2021, een preview op 2022

DesignDigger LIVE 11 – Een terugblik op 2021, een preview op 2022

Het live(stream) programma DesignDigger LIVE maakt dinsdag 25 januari (18.30-19.45u) de balans op. Wat waren de hoogtepunten van 2021? Welke trends tekenden zich af in een jaar dat wederom wordt gedomineerd door covid? En welke trends zullen we komend jaar terugzien? 

PREVIEW 2022 DEEL #3 – Van Versace tot Mondriaan: alle historische tentoonstellingen op een rij

PREVIEW 2022 DEEL #3 – Van Versace tot Mondriaan: alle historische tentoonstellingen op een rij

Aan het begin van dit nieuwe jaar zet Design Digger alle grote tentoonstellingen, beurzen en openingen, designweeks en andere manifestaties op een rij. Met vandaag: de historische exposities in de Nederlandse musea. Van de art nouveau van Alphonse Mucha tot de strenge geometrie van Mondrian of het zwart van Balenciaga.

PREVIEW 2022 DEEL #2 – Van het Evoluon tot Milaan: alle cruciale design events op een rij

PREVIEW 2022 DEEL #2 – Van het Evoluon tot Milaan: alle cruciale design events op een rij

Aan het begin van dit nieuwe jaar zet Design Digger alle grote tentoonstellingen, beurzen en openingen, designweeks en andere manifestaties op een rij. Met vandaag: de grote design events. Van Milan Design Week tot DDW en Object Rotterdam.

Milan Design Week verplaatst naar  7 t/m 12 juni 2022

Milan Design Week verplaatst naar 7 t/m 12 juni 2022

De Salone del Mobile in Milaan wordt verplaatst naar 7 t/m 12 juni 2022. De gebruikelijke datum van medio april was voor de organisatie nog te risicovol. De belangrijkste designbeurs ter wereld viert dit jaar het zestigjarige jubileum.

PREVIEW 2022 DEEL #1 – Van Strandbeesten tot Formafantasma: alle tentoonstellingen van 2022 op een rij

PREVIEW 2022 DEEL #1 – Van Strandbeesten tot Formafantasma: alle tentoonstellingen van 2022 op een rij

Aan het begin van dit nieuwe jaar zet Design Digger alle grote tentoonstellingen, beurzen en openingen, designweeks en andere manifestaties op een rij. Met vandaag: de actuele exposities in de Nederlandse musea. Van materiaalexperiment in Stedelijk tot Theo Jansen in het Kunstmuseum.

Expo ‘Roaring Twenties’ toont non-binaire feestpakjes en stijlvol minimalisme van toen én nu

Expo ‘Roaring Twenties’ toont non-binaire feestpakjes en stijlvol minimalisme van toen én nu

Aan de hand van kunst, mode en design vergelijkt de sprankelende expositie ‘The Roaring Twenties’ de onstuimige jaren twintig van de vorige en deze eeuw. Van revue-ster Josephine Baker en het badpak voor mannen naar Beyoncé en 3D-printen.

De vijf dominante trends van 2021 – van natuur-inclusief en deepfakes tot theaterrevues en NFT’s

De vijf dominante trends van 2021 – van natuur-inclusief en deepfakes tot theaterrevues en NFT’s

Het ‘Dutch Designers Yearbook’ is een kloek overzicht van 2021. Een preview van dit jaarboek aan de hand de hoogtepunten – van natuur-inclusief design en virtuele expo’s tot deep fakes of theaterrevues.

Dit waren de vijf meest gelezen stukken op DesignDigger in 2021

Dit waren de vijf meest gelezen stukken op DesignDigger in 2021

Wat waren de meest spraakmakende events van 2021? Welke personen haalden het nieuws? Voordat wij ons opmaken voor 2022 wordt nog één keer teruggeblikt op afgelopen jaar.

Eindhovense ontwerpers en merken presenteren nieuw werk op 3-daags event Design Open

Meer dan twintig designstudio’s verspreid over Eindhoven openen hun deuren op afspraak tijden Design Open van 13 t/m 17 juni. Het doel van dit informele event is professionals als interieurontwerpers, architecten, musea of ​​galerieën, media en verzamelaars de eerste kans te bieden om nieuwe designproducties op een intieme en verrassende manier te ervaren.

Jeroen Wand

Informeel event voor professionals

De eerste editie van Design Open werd vorig jaar nog min of meer spontaan georganiseerd nadat bekend werd dat een fysieke Dutch Design Week niet door zou gaan. Eindhovense ontwerpers als Dutch Invertuals, Piet Hein Eek, Kazerne, Kiki & Joost, Ontwerpduo, Sectie C en Vij5 besloten om hun studio gezamenlijk en tegelijkertijd te openen op afspraak. Vanwege het grote succes wordt dit event deze zomer herhaald.

Studio Mats

De hub van Design Open is cultureel platform de Kazerne, waar nieuw werk is te zien van onder meer van VanTot, Cooloo en een nieuwe Impromptu Mini Graduation Show, naast de al lopende tentoonstellingen New Melancholy van Li Edelkoort en Comma. Andere groepspresentaties zijn van Dutch Invertuals, het activistische collectief Foundation We Are, de designwinkel Yksi, en Club Kade, een jonge broedplaats voor social designers bestaande uit De Reuringdienst, Joes + Manon, Mariska Lamiaud, Maarten van Roessel, Tienvier studio, Dion Visser en Studio Marleen van Bergeijk. Ook de merken Spectrum, Antigoon, Apto en Vij5 zijn vertegenwoordigd.

Onno Adriaanse

Bezoek op afspraak

Om ook de jonge generatie, die nog geen enkele kans heeft gehad om zich te profileren, aan te moedigen en te ondersteunen, zal op verschillende locaties nieuw werk te zien zijn van recent afgestudeerden van Design Academy Eindhoven. Andere deelnemers zijn: Joost & Kiki, Piet Hein Eek, Studio Rens, Sander Wassink, Martens & Visser, Ontwerpduo, Alissa & Nienke, Studio Special, Aart van Asseldonk, Mieke Meijer, Jop van den Berg, Anne Ligtenberg, Atelier Mats, Jeroen Wand, Scheublin & Lindeman en Onno Adriaanse.

New Melancholy van Li Edelkoort, de Kazerne

Bezoek is op afspraak, stuur daarom een ​​e-mail naar de studio’s die je wilt bezoeken. Vanzelfsprekend volgt elke locatie de door de overheid voorgeschreven Covid-19 maatregelen met betrekking tot het maximaal toegestane aantal personen, afstand en hygiëne dus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *