INTERVIEW “Point of no return dreigt waarin internet meer kwaad dan goed doet.” Aldus webcriticus Geert Lovink

INTERVIEW “Point of no return dreigt waarin internet meer kwaad dan goed doet.” Aldus webcriticus Geert Lovink

Als de negatieve impact van het internet nog verder stijgt, dan dreigt point of no return. “Mensen zullen zich met een ‘Extinction Internet’ afkeren van hun online verslavingen. Dat zegt Geert Lovink, hoogleraar Kunst en Netwerkcultuur aam de Hogeschool van Amsterdam.

Kunstcentrum Tetem verkent een empatische metaverse met twee interactieve installaties

Kunstcentrum Tetem verkent een empatische metaverse met twee interactieve installaties

Met twee interactieve tentoonstellingen onderzoekt kunstcentrum Tetem in Enschede verschillende versies van de metaverse en onze aanwezigheid daarin. “Technologie kan onze zintuigen, emoties en bewustzijn activeren.”

DesignDigger zoekt journalistiek schrijftalent

DesignDigger zoekt journalistiek schrijftalent

Door de groei van DesignDigger is er behoefte aan geschreven bijdragen. De samenwerking is op freelancebasis. Uiteraard is er begeleiding bij het schrijven van nieuwsberichten, reportages en interviews.

Een virtuele rave en andere metaverse-ervaringen in experimentele programma DocLab  van IDFA

Een virtuele rave en andere metaverse-ervaringen in experimentele programma DocLab van IDFA

DocLabs is het interactieve en immersive programma van het internationale documentairefilmfestival IDFA. Van11 t/m 19 november zijn op drie locaties in Amsterdam diverse filmprojecten, performances en installaties  te zien die gebruik maken van VR, AR of andere immersieve technieken. DesignDigger zet de drie highlights van DocLabs op een rij.

Waarom de verkoop van NFT’s van virtuele mode wél stijgt – en wat ontwerpers daarvan kunnen leren

Waarom de verkoop van NFT’s van virtuele mode wél stijgt – en wat ontwerpers daarvan kunnen leren

De verkoop van NFT’s daalt, alleen al het afgelopen kwartaal met ruim 60 procent. Behalve in virtual fashion. Daarvan zijn er ten opzichte van vorig jaar juist meer verkocht. Wat verklaart het succes van deze NFT’s? En wat kunnen ontwerpers daarvan leren?

Met kleurrijk boek ‘Proud South’ viert Li Edelkoort de creativiteit op het opkomende zuidelijk halfrond

Met kleurrijk boek ‘Proud South’ viert Li Edelkoort de creativiteit op het opkomende zuidelijk halfrond

In het vuistdikke boek Proud South geeft trendforecaster Li Edelkoort een kleurrijke en creatieve bloemlezing van de beste mode, design, fotografie en kunst van het zuidelijk halfrond. Voor de samenstelling werkte Edelkoort samen met een team van experts uit landen als Brazilië,  Benin, India en Zuid-Afrika.

Vier grote installaties die je niet mag missen op Big Art

Vier grote installaties die je niet mag missen op Big Art

De ‘grote’ kunstbeurs BIG ART keert van 4 t/m 6 november terug naar de voormalige Bijlmerbajes. Op deze pop-up beurs zijn meer dan dertig reusachtige installaties, muurschilderingen, wandkleden, lichtsculpturen en zelfs site-specific werken te zien – en te koop. DesignDigger tipt er vier die je niet mag missen.  

DesignDigger organiseert gratis NFT Workshop voor ontwerpers – reageer snel want aantal plekken is beperkt

DesignDigger organiseert gratis NFT Workshop voor ontwerpers – reageer snel want aantal plekken is beperkt

Op de gratis NFT Workshop van DesignDigger leer je alles over het ‘minten’ en ‘flippen’ van non-fundgible tokens, cryptovaluta en de blockchain. Deelname is op maandag 21 november van 15.30-18u. Er is een beperkt aantal plekken. De selectie is op basis van volgorde van aanmelding.

NU ONLINE: de videoregistratie van DesignDigger LIVE #12 – Metaverse: het nieuwe digitale normaal?

NU ONLINE: de videoregistratie van DesignDigger LIVE #12 – Metaverse: het nieuwe digitale normaal?

Editie 12 van DesignDigger LIVE was stond geheel in het teken van de metaverse. Van NFT’s tot VR-brillen, hoe realistisch is het toekomstscenario waarin ons leven zich steeds meer zal afspelen in een online universum?

Teleurstellende DDW moet zich opnieuw uitvinden. Maar hoe? Design uit Oekraïne wijst de weg

Teleurstellende DDW moet zich opnieuw uitvinden. Maar hoe? Design uit Oekraïne wijst de weg

De formule van DDW krijgt slijtage. Het dieptepunt dit jaar: het Klokgebouw met design dat je als een beleidsnota moet lezen. De urgente en intelligente expo ‘(Home)Land’ met troostrijk design uit de Oekraïne laat zien hoe het ook kan.

DDW-panelgesprek over toekomst van textiel – gehost door DesignDigger, Four Leaves en De Kazerne

DDW-panelgesprek over toekomst van textiel – gehost door DesignDigger, Four Leaves en De Kazerne

Het exclusieve textiellabel Four Leaves organiseert in samenwerking met DesignDigger een panelgesprek over de laatste trends in de stoffenindustrie. Het gratis event is op vrijdagochtend van 9.30-10.30u in De Kazerne als onderdeel van de DDW. Naast de drie panelleden wordt het gesprek afgetrapt met een informeel live-interview met de wereldberoemde trendforecaster Li Edelkoort.

Is de NFT een hype, hoax of handig? DesignDigger LIVE zoekt het antwoord op 15 november in Pakhuis de Zwijger

Is de NFT een hype, hoax of handig? DesignDigger LIVE zoekt het antwoord op 15 november in Pakhuis de Zwijger

De hype rond NFT’s lijkt voorbij. Daarom ligt de vraag voor de hand: welk praktische kansen biedt deze nieuwe technologie voor ontwerpers en andere creatieven? Of horen we nooit meer iets van deze non-fundgible tokens? Aflevering 13 van Design Digger LIVE zoekt het antwoord in het programma De NFT – hype, hoax of handig? in Pakhuis de Zwijger op 15 november.

Eindhovense ontwerpers en merken presenteren nieuw werk op 3-daags event Design Open

Meer dan twintig designstudio’s verspreid over Eindhoven openen hun deuren op afspraak tijden Design Open van 13 t/m 17 juni. Het doel van dit informele event is professionals als interieurontwerpers, architecten, musea of ​​galerieën, media en verzamelaars de eerste kans te bieden om nieuwe designproducties op een intieme en verrassende manier te ervaren.

Jeroen Wand

Informeel event voor professionals

De eerste editie van Design Open werd vorig jaar nog min of meer spontaan georganiseerd nadat bekend werd dat een fysieke Dutch Design Week niet door zou gaan. Eindhovense ontwerpers als Dutch Invertuals, Piet Hein Eek, Kazerne, Kiki & Joost, Ontwerpduo, Sectie C en Vij5 besloten om hun studio gezamenlijk en tegelijkertijd te openen op afspraak. Vanwege het grote succes wordt dit event deze zomer herhaald.

Studio Mats

De hub van Design Open is cultureel platform de Kazerne, waar nieuw werk is te zien van onder meer van VanTot, Cooloo en een nieuwe Impromptu Mini Graduation Show, naast de al lopende tentoonstellingen New Melancholy van Li Edelkoort en Comma. Andere groepspresentaties zijn van Dutch Invertuals, het activistische collectief Foundation We Are, de designwinkel Yksi, en Club Kade, een jonge broedplaats voor social designers bestaande uit De Reuringdienst, Joes + Manon, Mariska Lamiaud, Maarten van Roessel, Tienvier studio, Dion Visser en Studio Marleen van Bergeijk. Ook de merken Spectrum, Antigoon, Apto en Vij5 zijn vertegenwoordigd.

Onno Adriaanse

Bezoek op afspraak

Om ook de jonge generatie, die nog geen enkele kans heeft gehad om zich te profileren, aan te moedigen en te ondersteunen, zal op verschillende locaties nieuw werk te zien zijn van recent afgestudeerden van Design Academy Eindhoven. Andere deelnemers zijn: Joost & Kiki, Piet Hein Eek, Studio Rens, Sander Wassink, Martens & Visser, Ontwerpduo, Alissa & Nienke, Studio Special, Aart van Asseldonk, Mieke Meijer, Jop van den Berg, Anne Ligtenberg, Atelier Mats, Jeroen Wand, Scheublin & Lindeman en Onno Adriaanse.

New Melancholy van Li Edelkoort, de Kazerne

Bezoek is op afspraak, stuur daarom een ​​e-mail naar de studio’s die je wilt bezoeken. Vanzelfsprekend volgt elke locatie de door de overheid voorgeschreven Covid-19 maatregelen met betrekking tot het maximaal toegestane aantal personen, afstand en hygiëne dus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *