Over

 

DesignDigger is hét journalistieke platform voor Dutch Design – van grafisch ontwerp en  productdesign tot interieurarchitectuur of digital & gaming. Er wordt op onafhankelijke en kritische manier bericht over design met longreads en nieuwsberichten, interviews, recensies en columns. Naast een website organiseert DesignDigger diverse live-events en talkshows.  

DesignDigger is een initiatief van Jeroen Junte, Als vaste medewerker van de Volkskrant volgt Jeroen Junte al meer dan twintig jaar de actuele ontwikkelingen in de creatieve industrie op de voet. Daarnaast is hij freelance journalist/curator/moderator/researcher met een sterke focus op design en architectuur. Naast uiteenlopende Nederlandse tijdschriften als Bouwwereld en Elle Decoration publiceerde hij in internationale magazines als Frame and DAMn. Ook schrijft hij boeken; zijn meeste recente publicatie is Do It Ourselves. A New Mentality in Dutch design (NAI/010), het eerste overzicht van een post-crisis generatie ontwerpers.

Daarnaast cureert hij tentoonstellingen, waaronder in 2017/2018 de expositie LUXE? in designmuseum Cube. Tevens organiseert hij een serie ‘live magazines’ over design, technologie en andere thema’s uit de creatieve industrie, waaronder DESIGN DIGGER LIVE, elk kwartaal in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Als veelgevraagd spreker, moderator en dagvoorzitter was hij te gast op prestigieuze evenementen als de See Conference (Duitsland) en What Design Can Do in Amsterdam.

Design Digger is mogelijk gemaakt met support van: