All

Hét journalistieke platform voor Dutch Design

DesignDigger is hét journalistieke platform voor Dutch Design – van grafisch ontwerp en  productdesign tot interieurarchitectuur of digital & gaming. Er wordt op onafhankelijke en kritische manier bericht over design met longreads en nieuwsberichten, interviews, recensies en columns. DesgnDigger is opgericht in 2020.

Meer dan 60 duizend bezoekers per jaar

Driekwart van alle design professionals gebruikt DesignDigger om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen en buiten het vakgebied. Zo wordt live- verslag gedaan van belangrijke events als Salone del Mobile in Milaan, de Dutch Design Week in Eindhoven en GLUE Amsterdam. Daarnaast worden via sociale media als Instagram en Linkedin nog eens 20 duizend bezoekers per maand bereikt.

Ruim 500 nieuwsberichten, interviews, longreads en columns

DesignDiger is een on- en offline platform. Zo wordt vier keer per jaar de talkshow DesignDigger LIVE georganiseerd i Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. De sprekers op de ruim vijftig edities waren onder meer: architect Ben van Berkel, Piet Hein Eek, Eric Chen (Nieuwe Instituut), Hella Jongerius, Studio DRIFT en Maarten Baas. Ook worden events georganiseerd met partners als Dutch Design Week en de BNO.

Meer dan 50 live-events met sprekers uit binnen- en buitenland

Jeroen Junte

DesignDigger is een initiatief van de journalist Jeroen Junte (oa. Volkskrant, Trouw en internationale magazines als Frame and DAMn). Zijn meeste recente boek is is Do It Ourselves. A New Mentality in Dutch design (NAI/010), het eerste overzicht van een post-crisis generatie ontwerpers. Daarnaast cureert hij tentoonstellingen, waaronder in 2017/2018 de expositie LUXE? in designmuseum Cube.  Als veelgevraagd spreker, moderator en dagvoorzitter was hij te gast op prestigieuze evenementen als de See Conference (Duitsland) en What Design Can Do in Amsterdam.

DesignDigger werkt structureel samen met deze partners:

Daarnaast heeft DesignDigger samenwerkingen gedaan met de volgende bedrijven: