All

Over

DesignDigger is hét journalistieke platform voor Dutch Design – van grafisch ontwerp en  productdesign tot interieurarchitectuur of digital & gaming. Er wordt op onafhankelijke en kritische manier bericht over design met longreads en nieuwsberichten, interviews, recensies en columns. Naast een website organiseert DesignDigger diverse live-events en talkshows.  

DesignDigger is een initiatief van journalist Jeroen Junte (oa. Volkskrant, Trouw en internationale magazines als Frame and DAMn). Zijn meeste recente boek is is Do It Ourselves. A New Mentality in Dutch design (NAI/010), het eerste overzicht van een post-crisis generatie ontwerpers. Daarnaast cureert hij tentoonstellingen, waaronder in 2017/2018 de expositie LUXE? in designmuseum Cube.  Als veelgevraagd spreker, moderator en dagvoorzitter was hij te gast op prestigieuze evenementen als de See Conference (Duitsland) en What Design Can Do in Amsterdam.

Water-correspondent Tracy Metz is journalist (NRC, De Architect) en podcastmaker. Ze heeft een bijzondere belangstelling voor onze omgang met het water, dat samen met het klimaat het urgentste thema is van onze tijd. Voor BNR en Ons Water maakte ze de podcast ‘Nattigheid. Opbeurende verhalen over ons water’. Ze was lid van de Deltacommissie, die de regering adviseerde over water in de komende één tot twee eeuwen, en is auteur van het boek ‘Zoet&Zout. Water en de Nederlanders’.

Design Digger is mogelijk gemaakt met support van: