Nieuws

Covid-proof designbeurs OBJECT reguleert bezoekersstroom met verruimde openingstijden

Designbeurs OBJECT is dit jaar een dag langer open. Het event opent op donderdag (1 juli), om open te blijven tot zondag (4 juli). Daarmee duurt deze negende editie maar liefst vier dagen lang. Ook worden de openingstijden verruimd, om de bezoekersstromen te reguleren.

Campagnebeeld van Laucke Siebein

Designbeurs OBJECT gaat dit jaar definitief door, zegt organisator Anne van der Zwaag. Nadat zij vorig jaar nog net door de mazen glipte met haar event Big Art op het Hembrug-terrein kan organisator Van der Zwaag opgelucht adem halen. “Iedereen heeft hier het hele jaar naar uit gekeken, zowel de deelnemende ontwerpers en merken als ook de bezoekers en ikzelf niet in de laatste plaats. Eindelijk kunnen we elkaar weer ontmoeten en in het echt genieten van design. Stoffen strelen, het licht op bijzondere materialen zien schitteren of zelfs echt voelen hoe een stoel zit.”

Studio Fleur Peters

Online reserveren tot 19u

Om rekening te houden met de covid-realiteit is de beurs met een dag verlengd en zijn ook de openingstijden verlaat tot 19u. Wel wordt OBJECT op de inmiddels vertrouwde locatie gehouden van het HAKA-gebouw in Rotterdam. Dit monumentale pand biedt met zevenduizend vierkante meter tentoonstellingsruimte en diverse afgescheiden grote ruimtes een optimale locatie om op veilige afstand de uitgebreide designselectie te bewonderen. Bezoekers kunnen online reserveren, opdat goed ingespeeld kan worden op de dan geldende richtlijnen.

HAKA-gebouw in Rotterdam

Ook het uitgangspunt van de beurs is ongewijzigd. Honderden opvallende ontwerpen op het grensgebied van product, meubels, mode, sieraden, grafisch ontwerp en architectuur – van zowel gevestigde namen als aanstormende designers. Hierbij is veel  oog voor innovatief materiaalgebruik en bijzondere kleurcombinaties. Alle ontwerpen zijn te koop en de makers zijn aanwezig om hun werk ter plekke toe te lichten.

Nieuw talentprogramma

Daarnaast heeft OBJECT heeft dit jaar enkele nieuwe programmaonderdelen. Zo is er extra aandacht voor jong talent dat zich niet eerder heeft kunnen presenteren. “Investeren in jonge ontwerpers is juist nu hartstikke nodig. Zij hebben juist aan het cruciale begin van hun loopbaan nauwelijks kansen gekregen om zich te profileren. Wij zijn bij dat wij hiervoor kunnen samenwerken met de gemeente Rotterdam”, aldus Van der Zwaag. “Wij moedigen dan ook alle bezoekers aan iets unieks mee te nemen en zo te investeren in creatief talent. As is het maar voor een bescheiden bedrag. Alleen al de erkenning is fantastisch.”

Lenny Stöpp

Uiteraard biedt OBJECT ook nieuw werk van bekende namen als Simone Post, Iwan Smit, VANTOT en Bas Kosters, maar ook ontwerpen van nog onbekende makers als Marwane Soumer, Philipp Groubnov en Julia Lok. Ook zullen verschillende designlabels zoals Wild Animals, Array, Ignore en Kukka voor het eerst meedoen. De komende weken zal DesignDigger uitgebreid over het nieuwe programma berichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *