Nieuws

Laatste editie in Haka-gebouw voor designbeurs Object Rotterdam

Het programma van OBJECT wordt elk jaar hoogstpersoonlijk samengesteld door directeur én curator Anne van der Zwaag. “Uitgangspunt is een mix van praktische gebruiksdesign en limited editions en one-offs op het grensvlak van design en kunst. We zoeken daarbij de grenzen van design op. Te zien zijn foto’s, architectonische installaties en prints. Kunstcentrum MU uit Eindhoven presenteert het project The Object is Absent, waarbij er helemaal geen objecten zijn te zien.”

Naast de bijna honderd exposanten heeft OBJECT inmiddels ook een randprogramma. Voor Design Digger stelde Anne van der Zwaag deze top 3 van bijzondere side-events van OBJECT samen.

1 Het HAKA-gebouw

“Dit is de laatste editie van Object in het HAKA-gebouw. Hierna wordt dit markante rijksmonument door architect Wessel de Jonge (WDJA) getransformeerd in opdracht van ontwikkelaar Dudok Groep. Zondagmiddag om 1 uur vinden in het HAKA gebouw speciale architectuurrondleidingen plaats door Jeroen Semeijn, senior partner bij WDJA. Het oude hoofdkantoor van de Coöperatieve Groothandelsvereeniging De Handelskamer is een toonbeeld van modernistische architectuur, in de jaren dertig ontworpen door de Nederlandse architecten Mertens & Koeman. Het gebouw is nu nog in al zijn rauwe naaktheid te zien, voordat het wordt getransformeerd tot een modern bedrijfsverzamelpand met horeca. Wat de locatie volgende jaar wordt? Geen idee. Maar we zijn al een paar keer verhuisd, telkens naar een spannende locatie. Deze verandering hoort inmiddels een beetje bij OBJECT.”

HAKA gebouw
FOTO Dudok Groep

2 Studiobezoek

“Het HAKA zelf ligt ook weer in het spannende Vierhavensgebied, dat de komende jaren ook ontwikkeld zal worden tot een plek van cultuur en eigentijdse woningen. Op vrijdag is het mogelijk voor professionals om studiobezoeken te doen bij bekende Rotterdamse ontwerpers in het gebied op maar een paar minuten lopen van OBJECT, waaronder Wieki Somers, Studio Makkink & Bey, Joep van Lieshout en het atelier van Daan Roosegaarde . Een motivatie voor deelname kan je mailen aan celine@objectrotterdam.com. Aansluitend is er een avondprogramma in de nabijgelegen creatieve hotspot Weelde.”

Studio Daan Roosegaarde

3 Bas Kosters

“Alle deelnemers zijn mij even dierbaar. Maar dat ik dit jaar werd gebeld door Bas Kosters himself of hij ook mee mocht doen, vind ik toch wel extra bijzonder. Bas zit ook zelf in zijn shop op de 6de verdieping met wearables, sieraden, mode en kunstobjecten.”  

OBJECT Rotterdam 2020

HAKA-gebouw, Vierhavensstraat 38-42 in Rotterdam

Vrijdag 7 t/m zondag 9 februari 2020 (11-19u).

Tickets: € 12,50 (<12 jaar gratis)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *