Nieuws

Vierdaagse editie van designbeurs OBJECT Rotterdam start op 1 juli

Naar alle waarschijnlijkheid wordt designbeurs OBJECT het eerste design-event van dit kalenderjaar. Van 1 tot en met 4 juli 2021 zal de negende editie plaatsvinden in het HAKA-gebouw – dit keer dus maar liefst voor de volle vier dagen. Ook verruimt de beurs de openingstijden, om zo voldoende mensen de gelegenheid te geven op verantwoorde manier te komen kijken.

V.l.n.r. Alexandra Izeboud, Chris Rijk via Logman Galerie

Met 7.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte vormen de grote ruimtes van het Rotterdamse HAKA-gebouw een uitermate geschikte locatie om op afstand rond te kijken. Bovendien kunnen bezoekers online reserveren, zodat ingespeeld kan worden op de dan geldende richtlijnen. Ook de traditionele ‘design-bingo’ zal dit jaar weer worden gehouden.

Links werk van: Aptum Lighting, Rechts: Teun Zwets

Innovatieve materialen en kleuren

OBJECT is een uniek pop-up platform voor eigentijds design. Daarbij is er extra aandacht voor jong talent dat zich niet eerder heeft kunnen presenteren. Directeur en curator Anne van der Zwaag selecteert elke editie opvallende ontwerpen op het grensgebied van product, meubels, mode, sieraden, grafisch ontwerp en architectuur – van zowel gevestigde namen als aanstormende designers. Hierbij is veel oog voor innovatief materiaalgebruik en bijzondere kleurcombinaties.

Het HAKA-gebouw

“Ik voel het als mijn plicht richting het culturele veld om er alles aan te doen om de beurs doorgang te laten vinden.”

Anne van der Zwaag, directeur OBJECT Rotterdam

Alle ontwerpen zijn te koop en de makers zijn aanwezig om hun werk ter plekke toe te lichten. Van der Zwaag: ‘Voor een klein bedrag is het al mogelijk om iets unieks mee te nemen en zo te investeren in creatief talent. Juist nu is dit hard nodig. Natuurlijk is het spannend om in deze tijd een beurs te plannen. Maar ik voel het als mijn plicht richting het culturele veld om er alles aan te doen om de beurs doorgang te laten vinden, op het moment dat dit verantwoord is.”

V.l.n.r. Fleur Peters, Studio Noun, Luuk van Laarhoven

3 reacties op: Vierdaagse editie van designbeurs OBJECT Rotterdam start op 1 juli

 1. Hallo Anne,

  ten eerste ontzettend veel succes hiermee; hoe dan ook, ik wil graag komen!

  maar ook, ik werk nu voor i-did, een sociale onderneming die gebruikt textiel (meest bedrijfskleding) recyclet tot vilt, waaruit we allerlei producten maken. (zie onze website http://www.i-did.nl )

  als je denkt dat het in jouw concept past, kun je me informatie zenden over Object?

  1. Anne says:

   Hi Mirko, stuur je even een mailtje naar anne@objectrotterdam.com? Dan ga ik ernaar kijken!

  2. Hi Anne en Mirko

   @Mirko, Object past echt goed bij I-did. @Anne; I-did is tevens deelnemer van GUE dit jaar.
   SUCCES!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *