Nieuws

Arco neemt kastsysteem Vision in productie. Versnippert de Pastoe-collectie alsnog?

Het iconische kastsysteem Vision uit de Pastoe-collectie is in productie genomen door meubelfabrikant Arco. De licentie op dit ontwerp van Pierre Mazairac en Karel Boonzaaijer was al voor het faillissement van Pastoe verlopen. “De visie, vakmanschap, ambitie, moed en vooral de liefde voor oorspronkelijke vormgeving, geeft ons vertrouwen dat Vision bij Arco in goede handen is.”

Lees ook dit nieuwsbericht: Pastoe overgenomen door joint venture van Moooi en RSGA Design. “Merk én collectie blijven bestaan”

Vision – binnenkort bij Arco

Vision was de afgelopen veertig jaar een van de bekendste en meest succesvolle producten van Pastoe. De ontwerpers Pierre Mazairac en Karel Boonzaaijer hadden de productie- en verkooprechten al ruim voor het faillissement teruggenomen van Pastoe. “Na gedegen onderzoek” heeft het duo besloten om deze licentierechten aan een ander gerenommeerd Nederlands bedrijf toe te kennen. Ook dat was nog voordat het failliete Pastoe werd overgenomen door Moooi en de RSGA groep.

In een verklaring zeggen de twee ontwerpers: “We hebben bewust gekozen voor meubelfabriek Arco uit Winterswijk, een bijzonder en uniek familiebedrijf dat zelf produceert met een historie die meer dan 120 jaar teruggaat. Hun visie, vakmanschap, ambitie, moed en vooral de liefde voor oorspronkelijke vormgeving, geeft ons vertrouwen dat ons Vision kastontwerp bij Arco in goede handen is.”

Vision – binnenkort bij Arco

Dat roept de vraag op welke ontwerpen uit de Pastoe-collectie nog meer vrij van licentie zijn – en wat de toekomst van deze meubels is. Het zou zelfs kunnen dat iconische Pastoe-meubels – volgens sommigen nationaal erfgoed – in buitenlandse handen vallen.

Een merendeel van de Pastoe-collectie is overgenomen door een joint venture van het Nederlandse designlabel Moooi en RSGA Design, de holding achter klassieke Nederlandse meubelmerken Rietveld Originals, Spectrum, Gelderland en Atelier Artiforte. Deze verrassende joint venture krijgt de nieuwe naam Pastoe Furniture BV. In de komende periode zal intensief worden gewerkt aan het optimaliseren van de collectie en het herstarten van de productie in een aangepaste vorm.

Arco komt binnenkort met een verklaring. Pastoe Furniture denkt na over het ontwikkelen van een nieuw, eigen kastenprogramma, zo lieten zij Pierre Mazairac en Karel Boonzaaijer weten. Hieronder de persverklaring van Mazairac en Boonzaaijer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *