Nieuws

Designlabels Arco en Occony bundelen expertise in duurzame tafelcollectie ‘Kami’

De nieuwe tafelcollectie Kami is een unieke bundeling van twee Nederlandse designlabels: Arco en nieuwkomer Occony. Beide producenten delen een duurzame bedrijfsvisie met innovatie productiemethodes. Deze ‘sustainable innovation’ wordt gecombineerd met ambachtelijk vakmanschap. De productie is de fabriek van Arco in Winterswijk. De Kami (Japans voor papier) wordt door beide partijen opgenomen in de collectie.

Kami bestaat uit twee edities. De Occony: Kami is gemaakt van afvalpapier en Niaga technology, afgewerkt met fineer. De Arco: Kami variant bestaat uit een volledig massief of beuken kernplaat afgewerkt met fineer. De tafels worden afgewerkt in eiken, essen of noten en kunnen in verschillende kleuren gebeitst worden. De tafels worden afgewerkt met een duurzame watergedragen lak of de standaard lak voor de projectmarkt. De toegepaste materialen zijn Cradle2Cradle, FSC of PEFC en Stip gecertificeerd.

“De ontwerpopgave voor de Kami collectie was om een tafelsysteem te ontwikkelen met een herhalende levenscyclus”, zegt ontwerper Joost van der Vecht. “Mijn streven was dan ook om de tafel compleet op te bouwen uit gerecycled papier, inclusief het onderstel. Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van de stijfheid van een kolom. Een velletje papier wordt immers sterk als je er een koker van rolt. Het resultaat is een ontwerp met een heel helder beeld, dat iedereen begrijpt. Zowel de vormgeving van de tafel als zijn footprint zijn gelijktijdig een bold en vriendelijk statement geworden.”

De Kami tafels zijn modulair, zodat eindeloos in lengte geschakeld kan worden. Van een kleine intieme setting tot een grote blikvanger in een vergader- en boardroom omgeving. De tafel zijn beschikbaar in een ronde of ovale vorm voor zowel het blad als de kolom. De moderne tafel brengt een duurzaam ontwerp en organische vormen samen tot een tijdloos design voor de woon- en werkomgeving.

Over Occony: multiple lifecycle design

De collectie van Occony bestaat uit duurzame meubels voor zowel de thuismarkt als kantoor, winkels en horeca. De meubels zijn waar mogelijk gemaakt recyclebare biobased afvalstromen en vrij van vluchtige organische stoffen (VOS). Occony maakt gebruik van een verwijderbare verbindingen, zodat de grondstoffen eenvoudig van elkaar te scheiden en recyclebaar zijn. Dit ‘multiple lifecycle design’ garandeert kwaliteitsmeubilair van natuurlijke en recyclebare materialen. Alle meubels zijn voorzien van een scanbare code, waarmee het voor de gebruiker eenvoudig is om service- & onderhoud in te plannen.

Over Arco: “We make tables”

In de afgelopen 115 jaar heeft het familiebedrijf Arco een onschatbare ervaring opgebouwd in dat waar ze goed in zijn: tafels maken. Hierbij gaan ambacht en moderne techniek hand in hand. In een tijd waarin spullen steeds sneller hun waarden verliezen, wil Arco juist waarde toevoegen. Alle producten worden in de eigen fabriek geproduceerd, het liefst met lokale materialen. Onze ontwerpen zijn eigentijds, maar niet aan modegrillen onderhevig: een Arco heb je voor het leven.

1 reactie op: Designlabels Arco en Occony bundelen expertise in duurzame tafelcollectie ‘Kami’

  1. jagienka de vriese says:

    Beste, ik zou graag meer weten nog verkrijgen over de prijzen van deze tafel. Mijn voorkeur gaat naar een ovalen tafel met een lengte van ongeveer 2m20.
    Alvast bedankt.
    MVG Jagienka De Vriese

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *