Nieuws

PREVIEW GLUE Duurzame fabrikanten Banne en Interface slaan handen ineen op design event Glue Amsterdam

In Hotel Arena presenteert het jonge meubelmerk Banne van onderdag 16 t/m zondag 19 september twee nieuwe producten ter gelegenheid van de designroute Glue Amsterdam. Allereerst een prototype van een 100% gerecycled kunststof kuipstoel, ontworpen door Lex Pott. De stoel is pas leverbaar vanaf begin 2022. Pott licht op zaterdag 18 september om 15.30u een tipje van het maakproces op met een live presentatie over zijn designkeuzes. Daarnaast wordt de outdoor lounge chair Bloom van Peter van de Water gelanceerd.

Lex Pott

De vloertapijten bij deze presentatie worden verzorgd door Interface. Dit internationale bedrijf focust zich al sinds de jaren negentig op het produceren van CO2-neutrale vloeren met een geïntegreerde collectie tapijttegels en veerkrachtige vloeren. Inmiddels hebben ze de lat weer een stukje hoger gelegd door CO2-negatieve producten na te streven.

Bloom outdoor lounge chair van Peter van de Water

Over Glue

Glue, amsterdam connected by design, is een driedaagse designroute voor Amsterdamse ontwerpers, architecten, merken, showrooms, galeries, academies en andere creatieven. Van donderdag 18 tot en met zondag 19 september openen deelnemers voor het tweede opeenvolgende jaar op verschillende locaties hun deuren. Bezoekers kunnen een kaart kopen met diverse routes langs alle deelnemende merken en ontwerpstudio’s. Tijdens Glue wordt de stad Amsterdam met elkaar verbonden, iedereen die een bijdrage levert aan design in onze hoofdstad.

Bloom outdoor lounge chair van Peter van de Water

Banne is in 2020 opgericht door Arjen Lubbes als onderdeel van het interieurbedrijf Zuiver. De hoofdmissie van het merk is het helpen van professionals om duurzame ontwerpen op grote schaal te laten werken. Ze streven ernaar om de duurzaamheid in elke stap van de levensloop van een design product te verbeteren, van de productie, tot het gebruik, tot de uiteindelijke recycling. Het ontwerpen met het oog voor klimaat is de gemeenschappelijke deler van Banne en Interface. Beide delen de overtuiging dat goed design veel meer is dan alleen esthetische waarde van het product. Dat het niet alleen gaat om wat ze maken, maar ook hoe ze het maken.

Nog drie interessante ontwerpen van Lex Pott:

Pillar candles

Deze kaarsen worden op de draaibank gevormd, een techniek die hier erg ongewoon voor is. Hiermee krijgt elke kaars een unieke intuïtieve combinatie van kleuren en vormen. Meerdere van deze Pillar candles bij elkaar creëren hierdoor een “skyline” effect.

Pillow

De eerste bank van Pott voor producent Gelderland is ideaal voor de urbane omgeving waarin woonruimtes steeds kleiner worden. De bank is met 72 cm dan ook uitzonderlijk ondiep. De minimalistische en kubistische buitenkant van de bank staat in groot contrast met de erg dikke en comfortabele zachte kussens aan de binnenkant. 

Weave

Uitgangspunt voor het marmoleam Weave voor producent Forbo was een combinatie van kleuren, die samen één nieuwe kleur vormen. Dit inspireerde Lex Pott tot het weven van kleuren in verschillende lagen om zo een patroon te vormen. Deze lagen geven diepte aan de vloer, terwijl deze normaal eendimensionaal is. De vloer is ontworpen in vijf verschillende kleurvariaties om de diversiteit van het concept te benadrukken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *