Nieuws

Frisse start 2020 van Nederlandse labels op IMM Keulen

Veel aardse tinten, klassieke vormen en glanzende materialen op de meubelbeurs IMM in Keulen. Dat lijkt dus verdacht veel op het design van 2019. Wat kan kloppen, want IMM mag dan de traditionele aftrap van het nieuwe designjaar zijn, veel merken sparen hun noviteiten op voor later in het voorjaar in Milaan. Behalve de Nederlandse interieurlabels, die juist Keulen als lanceerplatform kiezen. In Design Post, de satelliet showroom die strategisch naast het beursgebouw ligt, waar het door sterke presentaties van onder meer Gelderland en Arco zelfs als een thuiswedstrijd voelt.

Gelderland

De belangrijkste première van Gelderland is de sofa Prime van het Rotterdamse duo Truly Truly. De sofa bestaat uit een ragfijne houten plaat waarom een mollig zitgedeelte van dikke kussens is geplaatst. “De zitting wordt feitelijk op de plaat gestoken, waardoor de bank eenvoudig is af te monteren”, aldus Titus Darley, eigenaar van Gelderland. Het is de eerste keer dat Joel & Kate Booy, samen Truly Truly, werken voor Gelderland. Darley: “Wij willen een springplank zijn voor het Nederlandse talent.”

Daarnaast lanceerde Gelderland de Van Doesburg, een kubistische sofa die zich als een blokkendoos laat combineren tot uiteenlopende samenstelling. De sterk geometrische bank, een ontwerp van Bart Vos, is een hommage aan Theo van Doesburg, de kunstenaar/architect die een van de grondleggers van De Stijl was.

Arco

Het meer dan 100 jaar oude familiebedrijf Arco presenteerde twee nieuwe meubels. Allereerst de stoere Cast Table vervaardigd van lokaal eikenhout uit de achterhoek, waar Arco is gevestigd. Het zware blad rust op een al even stoer frame van gietijzer, dat door de driehoekige vorm een industriële uitstraling heeft. De tafel is een ontwerp van Jorre van Ast, creatief directeur van Arco .

“De tafel markeert tevens de launch van een nieuw programma waarbij wij oude meubels uit onze collectie gaan terugnemen en opknappen. Het hout wordt geborsteld en opnieuw behandeld”, aldus Van Ast Hoewel een van de slogans van Arco We Make Tables is, maakt het bedrijf ook stoelen en krukken, waaronder het nieuwe stapelkrukje Bow.

Hollands Licht

Dankzij de Lotek van Benno Premsela lijkt het alsof Hollands Licht als veel langer bestaat dan 2005, het jaar van de oprichting. Zeker nu nieuwe klassieker. Wel helemaal nieuw is New Vapour van Thier & Van Daalen, een zwierige hanglamp van glas met een opvallende wit motief. De lamp kan zowel horizontaal als verticaal worden gehangen.

Ook nieuw is de Ring van Ernst Koning, een lamp die inderdaad oogt als een dikke ring. Deze is leverbaar is zowel een staande als hang-versie.

Niet helemaal spiksplinternieuw maar toch heel leuk blijft de Eclips, een lamp waarvan de tweedelige kap over elkaar worden geschoven waardoor de het licht op een natuurlijke manier wordt gedimd en bovendien kan worden gericht. De vrolijke Pacman-associatie is een bonus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *