Nieuws

‘Ocean Chair’ van Zuiver is vervaardigd van afvalplastic uit zee

Op World Ocean Day op 8 juni lanceerde Zuiver een nieuwe eco-bewuste stoel gemaakt van 100% upcycled oceaanplastic: The Ocean chair. Elk jaar produceert de wereld 300 miljoen ton plastic afval. Het is een bekend feit dat veel van dit plastic afval in onze geliefde oceanen terechtkomt, 8 miljoen ton per jaar om precies te zijn. Met de Ocean Chair wil Zuiver bijdragen aan het schoonmaken en -houden van de oceanen.

Clean design – clean see

De Ocean chair is een ontwerp in samenwerking met de Amsterdamse studio APE. De schaal is volledig gemaakt van plastic afval dat uit onze oceanen is gehaald. Het frame is gemaakt van staal, dat 100% recyclebaar is. Met zijn strakke en organische silhouet en vijf eenkleurige opties (kokosmelk, bruine rijst, woestijn salie, zwart en natuurlijk oceaanblauw), is de stoel de vriend van elk interieur. De Ocean chair wordt deze zomer in de winkels verwacht; pre-orders kunnen vanaf 8 juni worden geplaatst via Zuiver.com. Adviesverkoopprijs € 189, -.

APE is een in Amsterdam gevestigde industriële ontwerpstudio met een focus op duurzame materialen en meubeldesign. De samenwerking met Zuiver begon in 2016 met het ontwerp van de Albert Kuip stoel en is sindsdien uitgegroeid tot een eclectisch assortiment.

“Tijdens het ontwerpproces van deze stoel hadden we een speels en licht silhouet voor ogen om een ​​ernstig, wereldwijd probleem van plasticvervuiling aan te pakken. Voor ons is duurzaamheid een natuurlijke vereiste, ingebed in elke ontwerpbeslissing die we nemen ”

APE Studio

Om het bewustzijn en de transparantie te stimuleren, heeft elke stoel een QR-code op het productlabel met de exacte locatie en het volume van het tot nu toe ingezamelde plastic afval. Zuiver wil nieuwe keuzes te maken om met het grootste respect om te gaan met onze planeet en om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Dit initiatief past in de duurzame ambitie: tegen 2030 willen we het gebruik van nieuwe materialen in de Zuiver-collectie aanzienlijk verminderen .

ReSea-project

Het plastic wordt ingezameld door het ReSea-project, een Deense NGO die grote oceaanopruimingsoperaties organiseert met lokale vissers in Indonesië (verantwoordelijk voor 15% van het wereldwijde plastic afval dat elk jaar in onze oceanen terechtkomt). Niet alleen zijn hun leefomstandigheden verbeterd, maar wordt ook het bewustzijn vergroot om de instroom van nieuw plastic te stoppen. ReSea zorgt er ook voor dat het plastic wordt hergebruikt om nieuwe producten van te maken, vandaar onze samenwerking. Nadat het afval is verzameld en gesorteerd, wordt het verscheept naar een nabijgelegen fabrikant in China, waar de productie plaatsvindt. ReSea stimuleert bedrijven om deel te nemen aan het schoonmaken van de wereldzeeën en te profiteren van de toewijding. Wij geloven dat het noodzakelijke verschil wordt gemaakt door wereldwijde collectieve actie. Door het voor bedrijven gemakkelijk en aantrekkelijk te maken om een ​​positieve impact te hebben op mens en planeet, hebben we de middelen om een ​​einde te maken aan de oceaanplasticcrisis.

Over Zuiver

Sinds onze oprichting in 2011 is de filosofie van Zuiver altijd geweest: het ontwerp van morgen voor het interieur van vandaag. Wij leveren een interieurcollectie met frisse, modieuze en eigentijdse meubels, verlichting en accessoires ontworpen in Nederland. De Zuiver-collectie wordt verkocht in meer dan 80 landen op 5 verschillende continenten. De Zuiver Group omvat de merken: Zuiver, Dutchbone, Bold Monkey en Banne, naast een white label collectie.

https://www.youtube.com/watch?v=cDjaSqZ_wW0

Zuiver werkt volgens de SDG’s van de Verenigde Naties, naar een verantwoorde toekomst van ons bedrijf en zijn volledige merkenportfolio. Onze duurzame doelen voor 2030:

  • 49% minder CO2-uitstoot t.o.v. 1990
  • Aanzienlijke vermindering van nieuwe bronnen
  • Volledig recyclebare en gerecyclede verpakkingen voor al onze merken
  • Productoorsprongpaspoort en materiaalbroninformatie
  • Uitstekende arbeidsomstandigheden voor al de werknemers van onze fabrikanten
  • Reparatie- en opknapprogramma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *