Nieuws

Thonik ontwerpt huisstijl Dutch Design Week – thema dit jaar is ‘The Greater Number’

Dutch Design Week is optimistisch over een fysiek festival in Eindhoven van 16 t/m 24 oktober. “We hebben heel veel geleerd van de virtuele DDW in 2020, maar het gevoel van een live festival is niet te vervangen”, aldus DDW-directeur Martijn Paulen.

Paulen: “DDW staat voor serendipiteit en toevallige ontmoetingen; nieuwe ontwerpers, ideeën en vergezichten die je onverwachts verrassen en inspireren. Daar willen we voor gaan. Vanzelfsprekend liggen er alternatieve scenario’s klaar, maar we geloven in de mogelijkheid van een fysiek evenement tegen die tijd.”

Inschrijving voor DDW21 is nu geopend. Ontwerpers kunnen zich via de website aanmelden voor deelname. Naast het fysieke festival is er een beperkt aantal 3D Viewing Rooms beschikbaar voor het online evenement. Ook DDW TV dat in 2020 werd gelanceerd gaat weer door. Wel worden deze programmma-onderdelen herzien en doorontwikkeld, zodat zij goed zullen aansluiten bij de editie van 2021. Het volledige programma met alle deelnemende ontwerpers zal in september bekend worden.

DDW TV – Het ochtendprogramma For Starts i.s.m. Design Digger

Visuele identiteit door Thonik

DDW viert dit jaar haar twintigste verjaardag en viert dat met een nieuwe visuele identiteit die de komende tijd zal worden ontworpen door het Amsterdamse Thonik, opgericht door ontwerpers Nikki Gonnissen en Thomas Widdershoven.

Zoektocht naar het betere aantal

Is de weg die we na de coronacrisis op willen gaan dezelfde als die we de afgelopen decennia hebben bewandeld, namelijk een weg gedreven door economische groei? Dat is een vraag die veel mensen zich het afgelopen jaar hebben gesteld. DDW denkt van niet en roept met The Greater Number op tot reflectie en verandering. De focus moet niet liggen op groeicijfers en big data prognoses maar op betere zorg van de aarde, in plaats van enkel economische waarden.

Na het thema The New Intimacy waarmee vorig jaar (in)direct werd verwezen naar de corona-pandemmi wordt de blik nu verbreed. The Greater Number staat voor de zoektocht naar een toekomst waarin voortdurend gezocht wordt naar een beter aantal: soms minder, soms meer maar van hogere kwaliteit en soms simpelweg anders. Wellicht moet er minder geconsumeerd worden om minder afval te veroorzaken, moet er worden ingezet op meer duurzame producten, of moet er juist een nieuwe gedragsverandering komen tussen consument en product. Dit alles zou ook moeten leiden tot een andere balans tussen ontwerpers en industrie. Dat wordt gevat in het overkoepelende thema naar het betere aantal. Met dit thema hoopt DDW deelnemende ontwerpers en partners te inspireren om hun visie te delen aan de hand van verschillende subthema’s rondom de pandemie, welzijnseconomie, het klimaat, inclusiviteit en het ontwerpveld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *