Nieuws

Raw Color lanceert Tesammans collectie met kleurrijke meubels en textiel voor Ikea

De Eindhovens studio Raw Color heeft een serie kleurrijke producten ontworpen voor Ikea. Deze gelimiteerde Tesammans collectie bestaat uit meubels, textiel en woonaccessoires met onverwachte kleurcombinaties in levendige tinten. De items hebben de typische Raw Color signatuur met abstracte vormen, strakke lijnen en voorzien ieder interieur van een kleurexplosie. De collectie wordt deze week gelanceerd op Paris Fashion Week (nog t/m 3 maart) en is vanaf april verkrijgbaar in geselecteerde Ikea-filialen.

Lees ook over de samenwerking van Raw Color met Kvadrat: Raw Color presenteert nieuwe kleurcollectie voor Kvadrat met kunstzinnige installaties

Alledaagse blikvangers

In de Tesammans collectie worden alledaagse producten omgetoverd tot kleurrijke blikvangers. Zo bevat het knusse plaid zelfs meer kleuren dan je op het eerste gezicht zou denken: dunne lijnen van twee tinten lijken op te gaan in één tint, pas als je dichterbij komt kun je de afzonderlijke kleuren van elkaar onderscheiden. Als je iets opvallends zoekt voor in je woonkamer, dan ligt het wollen vloerkleed met een typerend blokpatroon van Raw Color voor de hand. De bijzettafel lijkt wel een snoepje met zijn geribbelde vorm en vrolijke kleuren. Onder de roze deksel kun je gemakkelijk dingen opbergen, zoals bijvoorbeeld het kleurrijke plaid wanneer je het niet gebruikt.

De ontwerpvisie van Raw Color is gebaseerd op het uitgangspunt dat dat één enkele kleur zijn kracht mist en andere kleuren nodig heeft om optimaal tot zijn recht te komen. Door bijvoorbeeld een opvallende kobaltblauw te combineren met een zachte geeltint ontstaat er interactie en dan versterken de kleuren elkaar. De sierkussens hebben contrasterende blok- en streeppatronen die ondanks de vele kleuren een gecoördineerde look hebben.

Lees ook over de solo-expositie van Raw Color: Eerste solo-expositie van Raw Color in Cuypershuis Roermond na winnen Limburg Designprijs

Design Academy Eindhoven

Raw Color werd in 2008 opgericht door Daniera ter Haar en Christoph Brach, die elkaar ontmoetten op de Design Academy Eindhoven. Hun ontwerpen, waarbij onverwachtse kleurcombinaties de hoofdrol spelen, zijn tentoongesteld in diverse musea over de hele wereld. Het duo staat bekend om hun onconventionele kleurenpaletten en hun vermogen om onverwachte verbanden te leggen tussen kleuren, materialen en vormen. 

Danier ter Haar: “De samenwerking met IKEA is een enorme kans om onze visie met een breder publiek te delen. Met deze toegankelijke voorwerpen voor in huis willen wij wat meer kleur in het dagelijks leven van mensen brengen. Extra bijzonder is dat mijn carrière begon met een stage bij IKEA als interieurstylist.”

Lees ook dit overzicht van de actuele kleurtrends : De kleurtrend van nu: kakelbont (en veel ‘pulserend’ paars)

Raw Color

Kleurrijke vrolijkheid

Met de verrassende combinaties van kleuren brengt de Tesammans collectie wat vrolijkheid in je dagelijkse leven thuis. Leg de voorgesneden stof op tafel en zie hoe elke maaltijd wordt omgetoverd tot een feestje dankzij de vrolijke kleuren. De waterglazen in lichtroze en roestrood vangen het licht op en zorgen voor mooie schitteringen. Wanneer je klaar bent met gebruiken, kun je de glazen netjes opstapelen op de lichtblauwe melkglazen karaf. De hanglamp heeft drie lagen in verschillende tinten, wat zorgt voor interessante lichteffecten. Een van de meest opvallende ontwerpen uit de collectie is de klok: de groene, roze en blauwe cirkels bewegen om de tijd aan te geven met subtiele wijzers.


Lees ook het interview met Sabine Marcelis over haar Ikea-collectie: Sabine Marcelis over haar nieuwe Ikea-collectie: “Ik zoek naar alledaagse magie”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *