Nieuws

DDW-panelgesprek over toekomst van textiel – gehost door DesignDigger, Four Leaves en De Kazerne

Het exclusieve textiellabel Four Leaves organiseert in samenwerking met DesignDigger een panelgesprek over de laatste trends in de stoffenindustrie. Het gratis event is op vrijdagochtend van 9.30-10.30u in De Kazerne als onderdeel van de DDW. Naast de drie panelleden wordt het gesprek afgetrapt met een informeel live-interview met de wereldberoemde trendforecaster Li Edelkoort.

Aanmelden voor het gratis event kan hier: https://textiles-talk-ddw22.eventbrite.com

Een onderwerp dat aan bod komen in het panelgesprek is onder meer de herdefiniëren van luxe, waarin duurzaamheid en transparantie steeds belangrijker worden. Ook de definitie van duurzaamheid in de textielindustrie komt aan bod. Het moet inmiddels veel meer zijn dan biologisch katoen, gerecycled polyester of gerecyclede PET-flessen. Wat ook weer economische implicaties heeft: wat is een eerlijk businessmodel? Wat is een eerlijke prijs voor een duurzaam product of dienst? Tot slot wordt het belang van creativiteit onderzocht. De klant wil tenslotte een aansprekend en onderscheidend product.

Sprekers:

Shiran Gort is oprichter Four Leaves en een ondernemer met een voorliefde voor hedendaagse mode die graag de denkbeelden en werelden overhoop schudt. In 2018 richtte hij Four Leaves op – een lifestyle merk dat creëert met een doel: duurzaam luxe.

Borre Akkersdijk is oprichter van BYBORRE en al meer dan 12 jaar betrokken bij textielontwikkeling. Hij werkt aan de missie om de industrie transparanter te maken en de toeleveringsketen te democratiseren. In 2015 was hij mede-oprichter van BYBORRE – een in Amsterdam gevestigde textielinnovatiestudio die werkt aan de grenzen van schaalbare op maat gemaakte textielontwikkeling en productie.

Gerben van der Zwaard is directeur Strategie van Dentsu Creative. Dit bureau is gespecialiseerd in merkpositionering en identiteitswerk en helpt merken van onderaf op te bouwen door middel van positionering, identiteit, klantervaring en ontwikkeling van merkproposities.

Over Four Leaves

Het assortiment van Four Leaves, opgericht door Shiran Gort, bestaat uit beddengoed, handdoeken en servetten van biologisch katoen. Allemaal van de hoogste kwaliteit. Frisse, comfortabele, op maat gemaakte stoffen van biologisch katoen. Bij elke aankoop doneert het bedrijf een slaapzak of handdoek aan een weeshuis in Sri Lanka.  Deze sociale impact begint in Sri Lanka, het geboorteland van onze oprichter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *