Nieuws

Online-interviews met vier kopstukken uit de creatieve industrie voor GLUE Amsterdam

De designroute GLUE Amsterdam wordt dit jaar gehouden van donderdag 15 tot en met zaterdag 17 september. GLUE zet dit jaar vier creatieve stadsgenoten in de schijnwerpers: Nikki Gonnissen en Thomas Widdershoven van design studio Thonik, Suzanne Oxenaar, creative & artistic director, was co-founder van het Lloyd Hotel, en de Nederlands-Marokkaanse ontwerper Mina Abouzahra. Deze Creative Citizens of Honour zijn door Jeroen Junte geïnterviewd voor GLUE TV, terug te vinden op het Youtube kanaal van GLUE en wordt binnenkort uitgezonden op SALTO televisie. Deze interviews zijn hieronder te kijken en worden de komende tijd op de Amsterdamse zender SALTO uitgezonden.

GLUE Amsterdam zet dit jaar vier creatieve stadsgenoten in de schijnwerpers. Stuk voor stuk stadsgenoten die bijdragen aan het creatieve klimaat. Zo zijn Nikki Gonnissen en Thomas Widdershoven van design studio Thonik verantwoordelijk voor de visuele identiteit van Amsterdam, maar ook voor hun design studio Thonik, ‘urban platform’ aan de Wibautstraat, samen met MMX-architects ontwikkeld. 

Lees de review van het iconische pand van Thonik: Grafische architectuur van Thonik is nieuw Amsterdams icoon

Suzanne Oxenaar, creative & artistic director, was co-founder van het Lloyd Hotel, de Cultural Embassy en Hotel The Exchange. Haar meest recente project: SWEETS hotels, waarvoor ze 28 voormalige brugwachtershuisje transformeerde tot mini-hotelsuites.

De vierde Creative Citizen of Honour is de Nederlands-Marokkaanse ontwerper Mina Abouzahra, bruggenbouwer tussen de Marokkaanse gemeenschap in Amsterdam en de Nederlandse creatieve sector. Met haar moderne Marokkaanse berbers en interieurontwerpen is ze een rolmodel voor jonge biculturele stadsgenoten. Deze video-interviews opgenomen in het Thonik-gebouw aan de Wibautstraat.

Lees ook dit interview met Mina Abouzahra: Dutch design en Marokkaans ambacht verenigd in vloerkleden, een initiatief van Mina Abouzahra

Designroute met 170 deelnemers

De derde editie van GLUE heeft een compactere en overzichtelijker route, een wens van bezoekers en deelnemers. Toch is het aantal deelnemers groter dan ooit. De GLUE Map verbindt maar liefst 170 ontwerpers, architecten, merken en showrooms in Amsterdam West, Centrum en Oost. Exposanten met studio’s in andere delen van de stad exposeren hun werk in studio’s van (en samen met) collega’s, onder meer in de negentien hubs verspreid door de stad. Dat past helemaal bij de missie van GLUE, om de Amsterdamse creatieve sector te versterken en te verbinden. Nieuw is de GLUE Temporary Gallery, de eigen hub aan de Roelof Hartstraat 7. Tot en met vrijdag 14 oktober is daar een selectie werk te zien van GLUE-deelnemers zoals Nynke Tynagel voor inCC, Geke Lensink en Ineke Hans voor Circuform.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *