Nieuws

Teun Zwets maakt multifunctioneel meubel van gerecyclede denim van G-Star

De jonge ontwerper Teun Zwets (1992) heeft een multifunctioneel meubel ontworpen van denimstoffen uit de G-Star collectie. Zwets geeft hiermee de aftrap aan The Art of Raw, een programma waarbij het Amsterdamse denimmerk talentvolle ontwerpers en kunstenaars uitnodigd om te experimenteren met restmateriaal denim en dead stock en zo unieke stukken te creëren.

Zwets studeerde in 2020 af aan de Design Academy Eindhoven en won direct de Kazerne Award. Zijn ontwerpfilosofie? “Begin gewoon ter plekke te creëren – dan komt er iets moois uit.“ Voor The Art of RAW maakte hij het meubelobject Denim Living. Beginnend met een prototype, bouwde Teun een metalen frame als onderstel van een stoel. Ter versteviging en verfraaiing, bracht hij stuk voor stuk denimlagen aan. Uiteindelijk lamineerde hij de stof met een bindmiddel om het stevig te maken. Het eindresultaat is een bijzonder interieur object bestaande uit een lamp, kast en stoel ineen. 

Lees hier een eerder interview met Teun Zwets: Teun Zwets wint Kazerne Design Award met geïmproviseerde huisraad van straatafval

Afstudeerwerk van Teun Zwets

G-Star RAW heeft The Art of Raw gelanceerd in lijn met de duurzaamheidsambities van het merk, RAW Responsibility. Het recyclen en upcyclen van denim vormt daarin een rode draad. Na Teun Zwets zullen onder andere Athena Gronti, Lenny Stöpp, Hozan Zangana, Nienke Sikkema, Iwan Pol en Pien Post dit jaar laten zien ‘that there is no limit to what denim can do’.

Teun Zwets over zijn de samenwerking: “Ik was vereerd toen G-Star me vroeg om aan dit project te werken, maar ook heel enthousiast omdat ik nog nooit met denim had gewerkt! Experimenteren en nieuwe technieken uitproberen zijn altijd een onderdeel van mijn proces. Ik startte met het maken van een prototype. Maar ik wilde meer. Dus speelde ik door, wat uiteindelijk resulteerde in Denim Living.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *