Nieuws

DDW2021 COLUMN #2 – Post-industrieel (en post-digitaal) knutseldesign

Wat gebeurt er als jonge ontwerpers een jaar in lockdown moeten en hun leefwereld grotendeels wordt beperkt tot de studio? Dan gaan ze dingen maken, natuurlijk. Kijk alleen al op de Graduation Show van de Design Academy. Tientallen studenten toonden originele creaties die overduidelijk met eigen – soms nog wat onvaste – hand zijn gemaakt. Van tafels van papier maché (Vincent Dassi) tot een om het lichaam geknede loungestoel van reclamefolders van Matthieu Henry. Deze trend van euh … nou ja, het ‘knutseldesign’ eigenlijk, werd vorig jaar afgetrapt door Teun Zwets, die afstudeerde aan de Design Academy met Teunland, een compleet ingericht kamer met meubels die zijn gezaagd, geschroefd of gekleid. Elk meubelstuk in dit persoonlijke appartement was in minder dan een dag gemaakt. Sindsdien maakte Zwets – zonder behulp van een Graduation Show of andere presentaties – een pijlsnelle opmars met een presentatie in de Kazerne. Knutseldesign raakt een snaar blijkbaar.

De volledige column kun je hier lezen: Column: Post-industrieel knutseldesign | DDW

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *