Nieuws

Dutch Invertuals Academy biedt nieuwe online-stoomcursus voor jonge talent

Dutch Invertuals Academy biedt vanaf 14 februari een intensief, online programma voor jonge professionals die geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van hun vaardigheden en carrière. Ontwerpers, conceptontwikkelaars, sociale onderzoekers  of meubelmakers: elke kritische denker met een focus op design is welkom om toe te passen. Het curriculum is gericht op het ontdekken van nieuwe manieren van werken, kennis uitwisseling (ook met andere deelnemers), nieuwe inspiratie verkennen en vanzelfsprekend materiaalonderzoek en -experiment.

Expo ‘The Circle’ in De Kazerne in 2020

De resultaten van dit online programma zullen worden getoond in een fysieke tentoonstelling tijdens NYCxDesign in mei 2022!

Het programma wordt ingevuld door ervaren docenten, docenten enspeciale gasten uit het uitgebreide Invertuals-netwerk, waaronder Raw Color, Mieke Meijer, Xandra van der Eijk, Wendy Plomp, Edhv / Architects of Identity, Bram  Vanderbeke en nog veel meer. Zij zullen hun kennis en werkwijze delen in een breed scala aan workshops, lezingen, één-op-één videogesprekken en kritische feedback sessies.

Het thema: True Matter

Alles is gecentreerd rond het thema True Matter, een uitdrukking van de wereldwijde shift van een zorgeloze tot een zorgzame een attitude. True Matter daagt deelnemers uit om te werken met grondstoffen uit hun lokale context en te spelen met hun omgeving. Naast toepassingen, en vakmanschap wordt ingegaan op de culturele tradities en geo-politieke implicaties van grondstoffen. Omdat ervan over de hele wereld deelnemerskomen, werpt True Matter een licht op onze lokale identiteiten, maar geeft het ons ook inzicht in water werkelijk wereldwijd gebeurt.

Dutch Invertuals Academy is een initiatief van het designcollectief Dutch Invertuals. Na 12  jaar pionieren wil initiatiefnemer Wendy Plomp de kennis, ervaring en het netwerk delen. Dutch Invertuals werkt met een internationaal netwerk van meer dan 90 individuele ontwerpers uit verschillende designdisciplines. Het collectief richt zich op design als een instrument voor grote maatschappelijke verandering. Het heeft bekendheid gekregen door jaarlijkse exposities in speculatief design op nationale en internationale beurzen als Milan Design Week en de Dutch Design Week.

Lees ook een eerdere aankondiging van de Dutch Invertuals Academy: Dutch Invertuals lanceert online-expo ‘Objects for a New Kind of Society’

Aanmelding:

  • Stuur portfolio & persoonlijke verklaring voor 23 januari naar academy@dutchinvertuals.nl
  • Programma workshops/lezingen/meet-ups in totaal ongeveer 40 uur in 6 weken, tussen 1 februari en 25 maart 2022
  • Lezingen, workshops en meetings:
  • Regular Fee € 1 500 ($1700)
  • Student Fee € 1.250 ($ 1.450)  
  • Info: academy@dutchinvertuals.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *