Nieuws

Dutch Invertuals lanceert online-expo ‘Objects for a New Kind of Society’

Objects for a New Kind of Society is een online-presentatie samengesteld en gerealiseerd door het Dutch Invertuals. Uitgangspunt is de visie van elf ontwerpers op de toekomst van onze steden. De unieke website is een vertaling van de fysieke tentoonstelling Objects for a New Kind of Society tijdens DDW 2021. Zowel de fysieke als de online presentatie is een samenwerking met The Future Laboratory, een trendcastingbureau uit Londen. Het Future Laboratory heeft de expertise om toekomsten te voorspellen en Dutch Invertuals de kracht om deze toekomsten voor te stellen en te bouwen.

Screenshot van Objects for a New Kind of Society

“We moeten onze relatie met objecten en onze rol als ontwerpers in onze samenleving heroverwegen.”

Wendy Plomp, Design Director van Dutch Invertuals

Betere toekomst voor steden

Op basis van het onderzoek van het Future Laboratory zijn de 10 Steps for Designing an Equilibrium City gecreëerd, waarin wordt gereflecteerd op hoe design kan helpen een betere toekomst voor onze steden vorm te geven. Objects for a New Kind of Society bevat werken van Johanna Seelemann, Sander Hagelaar, Christoph Dichmann, Dae Uk Kim, Delphine Lejeune, Edhv, Moonseop Seo, Elly Feldstein, Steeven Macal, Anna Resei en Sorrel Madley.

“De World Equilibrium Cities zullen worden gebouwd op een fundament van de natuur, maar ze zullen evolueren door middel van hybride architectuur, nieuwe economische modellen en responsieve gezondheidszorg.”

Britt Berden, Art Director van The Future Laboratory
De fysieke presentatie van Dutch Invertuals op DDW 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *