Nieuws

Dit waren de vijf meest gelezen stukken op DesignDigger in 2021

Het jaar is bijna ten einde en daarom is het tijd om de balans op te maken. Wat waren de meest gelezen stukken op DesignDigger? En wat zegt dat eigenlijk over 2021? Dat we anders moeten omgaan met natuur. En dat eerlijk het langste duurt!

De installatie Liquid Landscape,

1 Daan Roosegaarde beschuldigd van plagiaat – werk van Zoro Feigl zou zijn gekopieerd.

In augustus lag kunstenaar Daan Roosegaarde  onder vuur vanwege plagiaat. Zijn installatie Liquid Landscape, die werd onthuld in het Italiaanse openluchtmuseum Arte Sella, is een exacte kopie van een werk van de Nederlandse kunstenaar Zoro FeiglLiquid Landscape bestaat uit een grasmat van vijftig vierkante meter met daaronder een grote ballon gevuld vloeistof. Bezoekers mogen het gras betreden en voelen dan de grond onder zich golven en deinen.

De uiteindelijke ‘winnaar’ bleek lastig te voorspellen. Het werd de Amerikaanse curator Aric Chen

2 Wie wordt directeur van Het Nieuwe Instituut? Dit zijn de kanshebbers!

Na het vertrek van Guus Beumer in januari kwam de (waarschijnlijk) meest begeerde job van de creatieve industrie vrij: directeur van Het Nieuwe Instituut. Aan welk profiel moeten de sollicitanten voldoen? En aan wie moeten we dan denken? De acht kanshebbers voor deze prestigieuze betrekking werden op een rij gezet, inclusief de voors en tegens.

Super Salone in Milaan

3 Super Salone in Milaan van 5-10 september wordt verkoopbeurs met alle meubelmerken op één lange wand, een idee van curator Stefano Boeri

Onder de noemer Super Salone lanceerde Milaan Design Week een nieuw event dat van 5 tot 10 september 2021 plaatsvond in het beursgebouw Rho Fiera. Nieuw waren onder meer de openstelling voor het publiek en een flexibele presentatiewand in plaats van de reguliere beursstands waarmee de interieurlabels elkaar de loef af steken.

Olafur Eliasson liet de natuur het Beyeler Art Foundation in Basel overnemen

4 Kunst en natuur versmelten steeds meer. Hoe is te zien op deze 7 actuele exposities

Maar liefst zeven grote manifestaties waarin de natuur een grote rol waren deze zomer en najaar te zien in toonaangevende musea en biënnales. Dat kan geen toeval zijn. Onze biosfeer zucht en kreunt momenteel onder de verwoestende invloed van de mens. Geen enkel onderdeel van het leven op aarde ontkomt nog aan de mens, die overal zijn sporen na laat. Dat vraag om een herwaardering van ons gedrag.

Rutger de Vries was dit jaar een van de debutanten op Big Art

5 Drie nieuwkomers die je niet mag missen op BIG ART – ook dit jaar weer XXL kunst op Zaanse Hembrugterrein

De meest opvallende debutanten op BIG ART op een rij. Deze beurs voor XL kunst werd dit jaar in september gehouden op het Hembrugterrein in Zaandam. Van enorme muurschilderingen tot bewegende sculpturen en innovatieve lichtinstallaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *