Nieuws

Nieuw event Workspace Design Show focust op kantoorinterieur met 90 sprekers en 75 merken in Amsterdamse Rai

Workspace Design Show is een nieuw design evenement in de Rai in Amsterdam. De focus ligt op de inrichting van de zakelijke markt, zoals kantoren, lobby’s en ook retail en hospitality. Het event is op woensdag 11 en donderdag 12 oktober en heeft als uitgangspunt: Hoe zal de werkruimte van de toekomst eruit zien? De toekomst is nu meer dan ooit gebaseerd op saamhorigheid en samenwerking. Werkruimten moeten plekken zijn die creativiteit en innovatie stimuleren, en tegelijkertijd flexibel zijn voor de nieuwe werkvormen die passen bij de huidige tijdgeest.

Toegang voor bezoekers is gratis. Meer dan 75 merken uit de hele Benelux en Europa zullen nieuwe producten presenteren die aansluitende bij de moderne werkvloer. Merken als onder andere: Vitra, Ahrend, Wilkhahn, Pedrali, Sedus, Vepa en Interface bieden bezoekers de kans om zich te verdiepen in innovatief meubilair, verlichting, stoffen, akoestische elementen.

“Nu is het moment voor een nieuw ambitieus evenement voor zakelijk interieurs, zegt Charlie Bark-Jones, directeur van Workspace Design Show. “De werkomgeving maakt een grote verandering door. Een verandering die al meer dan tien jaar in gang is en de laatste twee drie jaar in een stroomversnelling is gekomen door de opkomst van thuiswerken als gevolg van de covid-lockdowns. De markt voor kantoorinterieur maakt daardoor momenteel een ongekende groeiperiode door. Daarom denken we dat onze shows de industrie een kans kunnen bieden om samen te komen en ideeën uit te wisselen over wat de toekomst van de werkplek is.”

Het Nederlandse label DUM

Naast de presentaties van de diverse merken vormt kennisuitwisseling een cruciaal onderdeel van Workspace Design Show. “Er zijn zoveel verschillende invalshoeken als het gaat om werkplek inrichting, strategie en cultuur. Paneldiscussies zorgen voor verschillende benaderingen, waar de bezoekers actief aan mee kunnen doen en inspiratie uit kunnen halen. Daarnaast kwam er naar voren dat het zien en kunnen aanraken van de vernieuwende meubels en objecten die de werkplek transformeren een groot pluspunt is”, aldus directeur Bark-Jones.

Tijdens de Workspace Design Talks zijn er 13 paneldiscussies en ruim 90 toonaangevende sprekers. De talks zijn verdeeld over het Occupiers Forum en Square One. Bevestigde sprekers zijn onder meer: Fokke Moerel, partner MVRDV; Arjan Dingste, partner UNStudio; Thomas van Leeuwen, partner D/DOCK; Daniel Jongtien, partner Benthem Crouwel Architects en Robert Thiemann, hoofdredacteur FRAME. Ook zijn bedrijven als EDGE, Turner & Townsend en Booking aanwezig om hun inzichten te delen.

Voor een overzicht van alle talks: zie Workspace Design Talks

+Halle

Occupiers Forum

Bij het ontwerp van het Occupiers Forum op de Workspace Design Show staat het concept van de veranderende werkplek centraal. Het ontwerp van bureau Hollandse Nieuwe zelf is geïnspireerd op de eenvoud van billboards; het meubilair is van het Nederlandse interieurlabel DUM . Op dit Occupiers Forum zullen meer dan 40 sprekers aanwezig zijn in 12 interactieve paneldiscussies, waarbij wordt onderzocht hoe enkele van de toonaangevende bedrijven in de Benelux een boeiende en ervaringsgerichte werkomgeving voor hun werknemers creëren. Deelnemers kunnen luisteren naar inzichten van EY, Microsoft, Philips, AG Insurance, Rabobank, UCB, ING, Ericsson, RVO, Campari, De Brauw, Vandebron, Splunk en anderen.

Het internationale adviesbureau voor vastgoed CBRE ontwierp Square One, dat het decor is voor discussies over werkplekstrategie, cultuur en design. Het design is geïnspireerd op het oude stadsplein in Griekenland, de Agora. Om de ecologische voetafdruk te minimaliseren, worden de bouwelementen na de show hergebruikt. Het meubilair, afkomstig van Workbrands, is uit de huidige markt gehaald en opnieuw gestoffeerd om tijdens en na de show een nieuw leven te leiden.

Occupiers Forum van Hollandse Nieuwe met muebels van DUM

Europese editie

De Workspace Design Show wordt sinds 2021 georganiseerd in Londen; dit is de eerste buitenlandse editie. De keuze voor Nederland als brug naar het Europese vasteland ligt voor de hand, aldus directeur Bark-Jones. “Nederland is een vooruitstrevend land dat open staat voor innovatie en internationale contacten. Bovendien heeft Nederland een lange traditie van kwalitatief hoogstaande architectuur en design. Wat het des te opvallender maakt dat Nederland nog geen evenement heeft dat geheel gewijd is aan interieurs voor de zakelijke markt. Wij springen in dit gat en organiseren een beurs die de werkplekindustrie in de spotlights zet en waar de bezoekers kunnen leren, netwerken en alles kunnen ervaren op één locatie.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *