Nieuws

Interviews met onder meer Richard Hutten en Marjan van Aubel op kunstbeurs PAN door DesignDigger

Voor de kunst- en antiekbeurs PAN Amsterdam heeft DesignDigger een lezingprogramma samengesteld over duurzaam en ‘desirable’ design. Het programma is op vrijdagmiddag – de ‘design dag’ van de PAN – van 13u tot 17u. Het programma bestaat uit interviews met toonaangevende galeries, curatoren en ontwerpers. Het wordt gerealiseerd in samenwerking met kunstmagazine Tableau en is toegankelijk voor alle PAN-bezoekers.

Het programma wordt om 13.00u afgetrapt met een (Engelstalig) gesprek door Jeroen Junte met PAN-deelnemers Mia Karlova van Mia Karlova Galerie in Amsterdam en Ad van den Bruinhorst van vintage galerie VANDENBRUINHORST uit Kampen over vroeg modernistische designobjecten en de opkomst van massaproductie. Om 14.00u start een reeks verdiepende Tableau Talks, met interviews met curatoren, ontwerpers en onderzoeker. De talks duren ongeveer 45 minuten.

Lees een interview met Marjan van Aubel: Ontwerper Marjan van Aubel wil onze natuurlijke verbondenheid met de zon herstellen

Om 14u is de eerste van deze Tableau Talks met Ingeborg de Roode, curator van het Stedelijk Museum en kunstenaar Joanna Schneider over duurzaam design. De Roode was co-curator van de expositie It’s Our F***ing Backyard in het Stedelijk in 2021. Werk van Schneider was hierin opgenomen. Op de PAN is een serie wandkleden van haar in de designgalerie Rademakers. Om 15.00u wordt de gerenommeerd designer Richard Hutten aan de tand gevoeld over zijn meest iconische stukken. Om 16u is een dubbelinterview met artistiek directeur van Het Nieuwe Instituut, Aric Chen, en de Nederlands solar designer Marjan van Aubel. Met Aric Chen wordt gesproken over de introductie van de Zoöp. Van Aubel zal vertellen over de Solar Biënnale die zij dit najaar organiseerde met modeontwerper Pauline van Dongen.

Lees hier een interview met Aric Chen: INTERVIEW Aric Chen -“Blockbusters zijn geen prioriteit voor Het Nieuwe Instituut. Actuele relevantie wel!”

Het programma

  • 13.00 – 14.00 VHOK–talk Design | Mia Karlova & Ad van den Bruinhorst
  • 14.00 – 15.00 Tableau Talk | Ingeborg de Roode & Joanna Schneider 
  • 15.00 – 16.00 Tableau Talk | Richard Hutten
  • 16.00 – 17.00 Tableau Talk | Aric Chen & Marjan van Aubel
  • 17.00 – 18.00 Ruinart | Meet the artist: Brian de Graft
  • PAN Podium

De Tableau Talks zijn onderdeel van het PAN Podium, een programma vol inspirerende talks en interactieve presentaties. Iedere dag staat in het teken van een ander thema, van Meesterlijk Materiaal tot Global Stories, waarin wij met verschillende museale instellingen en particulieren in gesprek gaan over actuele onderwerpen. Dit jaar hebben we een aantal nieuwe inhoudelijke samenwerkingen staan met onder andere Keramiekmuseum Princessehof, CODART, Prins Claus Fonds en het Textiel Museum. Om alvast een voorproefje te geven: kunstenaars Raquel van Haver en Azu Nwagbogu gaan in gesprek met journalist Hans den Hartog Jager over een herdefenitie van het kunstklimaat, en  Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg geeft een speciale PAN ‘show’.

Wandkleed Baby U KnowJoanna Schneider

Over de Pan

PAN Amsterdam is dé beurs voor kunst, antiek en design. Jaarlijks laten ruim 45.000 kunstliefhebbers zich inspireren en verleiden door de vele duizenden kunstvoorwerpen die op de beurs aangeboden worden. Klassieke oudheid, oude meesters, fotografie, hedendaagse kunst, antiek, designmeubelen en objecten. PAN Amsterdam is de perfecte plek om kunst te vergelijken, informatie te vergaren en verrassende vondsten te doen. Elk object wordt vooraf door onafhankelijke experts gekeurd op kwaliteit, echtheid en conditie. Dat geeft bezoeker de zekerheid met vertrouwen te kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *