Nieuws

OPEN CALL – Ontwerpen voor de metaverse voor publicatie én live-presentatie in Pakhuis de Zwijger

Het beeld bij dit artikel is afkomstig van de longread A Tale of Two Metaverses van het Amsterdamse visual agency Your Majesty

Het komende half jaar duikt DesignDigger in de metaverse, de nieuwe digitale wereld die de komende jaren vorm zal krijgen. Naast diverse longreads en twee live-events in Pakhuis de Zwijger wordt een online DOSSIER aangelegd met innovatieve, prikkelende, optimistische, kritische of gewoon supercoole projecten met virtual en augmented reality, NFT’s en kunstmatige intelligentie.

Lees deze longread op de meatverse: NFT FILES #5 De digitale leefwereld van de metaverse biedt nu al kansen aan jonge én gevestigde ontwerpers

Om een stevige database op de bouwen vol projecten over de metaverse wordt ontwerpers, architecten en beeldend kunstenaars gevraagd hun projecten in te sturen. Deze projecten moeten zich in de meest brede zin verhouden tot de nieuwe digitale ontwikkelingen rond de metaverse – van virtual reality tot NFT’s  maar ook online-privacy of journalistiek via de blockchain o immersieve iunstallaties die digitale technologie hebben geïntegreerd. Deze projecten kunnen nieuw of al enkele jaren oud zijn – ze worden allemaal geplaatst op DesignDigger. De bundeling van deze projecten resulteert in een breed overzicht van de manier waarop ontwerpers zich nu verhouden tot de metaverse en bijbehorende technologieën.

Lees meer over het nieuwe on- én offline programma over de metaverse: DesignDigger lanceert verdiepend programma vol live-events, longreads en workshops over metaverse en NFT’s

Een van de gepubliceerde projecten wordt bovendien geselecteerd voor een live-presentatie tijdens DesignDigger LIVE in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam op 29 september van 20-21.30u. Op dit event wordt met een kritische blik gekeken naar de metaverse, dat nieuwe internet waar we niet ‘op’ maar ‘in’ gaan met virtual reality. Maar hoe realistisch is dit toekomstscenario waarin ons leven zich steeds meer zal afspelen in een online universum? Hoe gaat deze digitale droomwereld eruit zien? Wordt dit een toevluchtsoord voor de harde realiteit? En hoe zit het eigenlijk met big data en privacy in de metaverse? Kortom, hoe redden we dit nieuwe internet uit klauwen van techreuzen als Facebook of Microsoft? Deze vragen – en andere – komen aan bod op de 12de editie van het kwartaalprogramma DesignDigger LIVE.

Voor het volledige programma in Pakhuis de Zwijger, zie: DesignDigger LIVE #12 – De metaverse als het nieuwe digitale normaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *