Nieuws

Studio Simone Post richt etalage van Hermès winkel in Tokio in met suikergoed

Simone Post is door het Franse luxemerk Hermès gevraagd om de etalages in te richten voor de brandstore in de deftige winkelwijk Ginza in Tokio. De Rotterdams ontwerper heeft daarvoor gebruik gemaakt van kleurrijke marshmellows van een snoepfabriek in Friesland. De installaties zijn opgebouwd diverse stijlkamers van verschillende omvang. Daarin staan een kast, kroonluchter, kruk, tafel, gordijnen en stoelen. En zelfs kamerplanten, kozijnen, een poef, tapijt, spiegel en een klok zijn  van snoepgoed.

Hermès in Ginza

“Het thema was Lightness. Toen dacht ik meteen aan marshmallows. Want wat is er lichter dan deze snoepjes? Ze brengen je terug naar je kindertijd en bovendien zitten ze letterlijk boordevol lucht”. zegt Simone Post. “In deze zorgelijke tijden denk ik dat we allemaal wel iets kunnen gebruiken dat ons doet wegdromen en dat alleen maar een glimlach op ons gezicht tovert, ik hoop dat onze vrolijke scene dat biedt. “

Lees ook over een gevelontwerp van Simone Post voor Vlisco : Simone Post ontwerpt kleurrijke muurschildering voor hoofdkantoor Vlisco

Voor de productie werkte ze samen met Europa’s grootste marshmallowfabriek in Nederland. Daar werden de extreem lange kabels gemaakt, waardoor het mogelijk is om al de waanzinnig schuimende constructies te maken. Het was een enorme uitdaging om een ​​hele wereld van marshmallows en snoep te creëren met slechts minimale constructieondersteuning. “Maar het is ons gelukt. Als je voor de etalage staat loopt het water je in de mond. Alles wat je ziet is gemaakt van kleurrijke en eetbare snoepjes. Alles, behalve de originele Hermès producten natuurlijk.”

Basket Club

Eerder werkte Simone Post ook al eens met marshmellows voor de Basket Club, een corona-initiatief waarvoor diverse ontwerpers werden uitgenodigd om een mand te vlechten van verrassende materialen. De resultaten werden op Instagram gepresenteerd. Basket Club is in 2020 opgericht als een Instagram-gebaseerd initiatief. Het speelt met een eenvoudige set regels: elk lid van een geselecteerde, internationale groep ontwerpers en ambachtslieden weeft elke maand een nieuwe mand. De resultaten van de afgewerkte manden zijn gedeeld op Instagram. Met de keuze voor snoepgoed gaf Simone Post een speelse draai aan het project. Al duizenden jaren weven mensen over de hele wereld manden van plooibare materialen tot driedimensionale vormen weven. In het kader van Basketclub wordt gespeculeerd over mogelijke toekomsten voor een oud ambacht door middel van moderne representatiewijzen.

Hermès – modern ambacht sinds 1837

Sinds 1837 is Hermès trouw gebleven aan zijn ambachtelijke model en zijn humanistische waarden. De vrijheid om te creëren, de constante zoektocht naar mooie materialen en de overdracht van uitzonderlijke knowhow – die het mogelijk maken om nuttige en elegante objecten te creëren die de tand des tijds doorstaan ​​- smeden het unieke van Hermès.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *