Nieuws

Nieuwe Nederlandse locatie ‘Certosa Initiative’ op Milan Design Week biedt plek voor 150 deelnemers

Certosa Initiative is een nieuw Nederlands platform tijdens de Milan Design Week van 7 t/m 12 juni. De industriële locatie in de wijk Certosa heeft plek voor 150 deelnemers. De nieuwe hub is een initiatief van het Amsterdamse architectenbureau Beyond Space. De programmering wordt gedaan door Margriet Vollenberg van Organisation in Design. “Wij zetten in op 150 deelnemers, de helft Nederlands en de andere helft internationale spelers”, vertelt Vollenberg. “Wij mikken op individuele ontwerpers, bedrijven en designopleidingen. Ook wordt gestreefd naar een mix van jong aanstormend talent en gevestigde namen.”

De locatie ligt in de wijk Certosa, halverwege de Triennale en het beursgebouw de Rho Fiera. Het ligt aan de rode metrolijn en dus uitstekend bereikbaar, vertelt Remi Versteeg van Beyond Space. “Het gaat om en groot industrieel complex. Wij er door een van onze klanten op geattendeerd. Het is een enorm complex met een grote, centrale hal. Daarnaast is er een enorme kelder, die ook weer is onderverdeeld in kleinere ruimtes. Ook zijn er diverse kantoorruimtes en zelfs een ongebruikte bioscoop. De binnenplaats biedt ruimte aan presentaties in de buitenlucht. Kortom, een enorme klus om dat van de grond te krijgen on z’n korte tijd. Daarom hebben wij Organisation in Design met hun enorme ervaring en internationale netwerk erbij gevraagd.”

AANMELDEN KAN HIER: Certosainitiative.com

Boring Collection van Space Enounters (nu Beyond Space) voor Lensvelt

Inmiddels zijn de eerste vijftig plekken op Certosa Initiative al gereserveerd. De open call gaat volgende week de deur uit. Vollenberg: “Het is kort dag en er moet veel gebeuren. Daarom nodigen wij iedereen uit om met ideeën te komen. Het moet een collectief initiatief worden dat door de deelnemers zelf tot een onvergetelijk event wordt gemaakt. Wel zal naar verwachting streng worden gecureerd.”

Naast productpresentaties zal Certosa Initiativa ook een activiteitenprogramma aanbieden met lezingen, diners en workshops. Ook worden ingezet op een multidisciplinaire mix van design, architectuur, mode, muziek en perfomances. “De verdere invulling van het programma zal de komende weken vorm worden gegeven”, aldus Vollenberg.

Lees meer over de aanstaande editie Milan Design Weeek: Milan Design Week verplaatst naar 7 t/m 12 juni 2022

Vollenberg en Organisation in Design zijn bekende namen op de Milan Design Week. Zo debuteerde Organisation in Design dertien jaar geleden met een laagdrempelig evenement in de industriële wijk Lambrate als tegenhanger van de Zona Tortona, dat volgens veel deelnemende ontwerpers te druk en te commercieel was geworden. “Met Ventura Lambrate hebben we altijd een scherpe focus gehad op jong talent. Daarmee was het echt een onmisbare toevoeging op het programma van Milaan, waarin de aandacht veelal uitgaat naar gevestigde namen en merken. Iets van die dynamiek willen wij nu weer terughalen”, aldus Vollenberg.  

Ventura Lambrate

In 2017 verlegde Organisation in Design de koers en werd in de leegstaande bogen van het centraal station in Milaan een tiental spraakmakende presentaties georganiseerd, waaronder May I Have Your Attention, Please van Maarten Baas in samenwerking met meubelproducent Lensvelt. Dit Ventura Centrale was na één jaar al meteen de nieuwe must-see locatie van Milaan. Daarnaast werd onveranderd een podium geboden aan jonge talent met Ventura Future met meer dan tachtig deelnemers. “Certosa Initiave moet eenzelfde must-see locatie worden.

Lees hier over afgelaste events van Organisation in Design op Milan Design Week 2020: Ventura Projects stopt na 11 succesjaren met shows in Milaan

Ook Beyond Space was eerder actief op Milan Design Week. Met Lensvelt werd in 2016 de Boring Collection gelanceerd. Deze presentatie – toen nog uitgevoerd als Space Encounters – werd door de organisatie de beurs gekozen tot Best Concept. In 2018 opende Beyond Space met Anne van der Zwaag Bar Anne, een spraakmakende bar annex expositieruimte. “Wij willen zelf ook een spraakmakende presentatie doen op Certose Initiative”, aldus Versteeg.

Bar Anne

Certosa Initiativa

1 reactie op: Nieuwe Nederlandse locatie ‘Certosa Initiative’ op Milan Design Week biedt plek voor 150 deelnemers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *