Nieuws

Milan Design Week verplaatst naar 7 t/m 12 juni 2022

De Salone del Mobile in Milaan wordt verplaatst naar 7 t/m 12 juni 2022. De gebruikelijke datum van medio april was voor de organisatie nog te risicovol. De belangrijkste designbeurs ter wereld viert dit jaar het zestigjarige jubileum.

“De beslissing om het evenement uit te stellen, stelt exposanten, bezoekers, journalisten en de hele internationale meubel- en designgemeenschap in staat om het meeste te halen uit deze feestelijk editie”, aldus Maria Porro, voorzitter van de Salone del Mobile, de daadwerkelijke meubelbeurs die nog steeds het commerciële hart is van de Milan Design Week. Daarbij gaf zij de belofte dat event een vernieuwede opzet krijgt, met nog meer oog voor veiligheid. “Naast het vieren van een groots jubileum, zal het evenement in het teken staan ​​van het thema duurzaamheid en een showcase zijn voor de vooruitgang die creatieven, ontwerpers en bedrijven hierin hebben geboekt.

De meubelbeurs in de Rho Fiera in 2021

Vorig jaar werd een aangepaste editie van de Milan Design Week gehouden in september. De meubelbeurs zelf in de Rho Fiera had een duurzame opzet.  Nieuw zijn onder meer de openstelling voor het publiek en een flexibele presentatiewand in plaats van de reguliere beursstands waarmee de interieurlabels elkaar de loef af steken. De geshowde meubels kunnen bovendien ter plekken worden aangeschaft door consumenten. Dit concept is bedacht de Italiaanse architect Stefano Boeri, die is aangesteld als hoofdcurator.

Lees de review van Salone del Mobile 2021 hier: MILAAN 2021 – SLOT Dit zijn de dominante trends: van circulaire art deco tot intieme huisvlijt

Het evenement verplaatsen naar juni moet een sterke aanwezigheid van buitenlandse exposanten en professionals garanderen. Dat is altijd een van de sterke punten van de Salone del Mobile is geweest. “Het verlangen naar een Salone wordt steeds sterker en daarom werken we toe naar een evenement dat iedereen de kans geeft te genieten van een unieke, concrete en spannende ervaring. We verlangen allemaal heel erg naar een Salone”, vat Porro de gedeelde internationale sfeer treffend samen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *