Nieuws

Documentaire ‘It’s Dutch Design’ over het wereldwijde succes van Nederlandse ontwerpers nu gratis online

It’s Dutch Design is een documentaire van 60 minuten over het wereldwijde succes van Dutch Design. Topdesigners en internationale hoofdrolspelers onthullen hun persoonlijke visie en leggen uit hoe een klein land zo groot kon worden op het gebied van Design. Wat is dat Dutch design nou eigenlijk? Wat is er zo typisch Nederlands aan ? En waarom is internationaal zo succesvol? Deze vragen zijn voor de makers het uitgangspunt.

Kijk de documentaire hier:

In de documentaire komen alle designdisciplines aan bod: van grafisch en interactive tot de BMW’s van van Adrian van Hooydonk en het corporate ING-logo. Van onderzoekers als Christien Meindertsma tot ‘kunstenaars’ Aldo Bakker en Nacho Carbonell. En natuurlijk grote namen als Maarten Baas, Tejo Remy, Piet-Hein EekMarcel Wanders en Iris Van Herpen en nog vele anderen. Zelfs emeritus hoogleraar Herman Pleij schuift aan om de Nederlandse volksaard te duiden en plaatst de ontwerpbeweging daarmee in cultuurwetenschappelijk perspectief.

Lees ook de review van IT’s DUTCH DESIGN: De corona-files #2 – Documentaire ‘It’s Dutch design’ nu online, en andere kijktips

Fragment in de studio van Nacho Carbonell

De documentaire is geregisseerd en geproduceerd door Elbe Stevens. De film zou na de première in Milaan tijdens de Salone del Mobile op verschillende festivals worden getoond. De film was onder meer ook geselecteerd door festivals in Zagreb en New York. Die screenings gingen onder meer door corona niet door. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *