Nieuws

DDW2021 COLUMN #1 – Van meer naar genoeg met ‘the magic number’

Van altijd maar méér naar juist minder – dat is de makkelijke vertaling van The Greater Number, het thema van deze DDW. Hoewel, het gaat niet alleen om minder. Er moeten immers meer oplossingen ontworpen worden voor klimaatcrisis, privacy-schendingen en sociale ongelijkheid. Niet minder, maar beter, oftewel: kwantiteit in plaats van kwaliteit. Je zou het ook The Magic Number kunnen noemen. Waarmee DDW inzwemt tegen de stroom van designevents, waar het immers draait om nieuw en dus meer. Maar minder consumeren, produceren en weggooien vergt een ingrijpende mentaliteitsverandering. En hoe doe je dat, zo’n mentaliteitsverandering ontwerpen? Met een Hara Hachi Bu Dorpje van Arne Hendriks bijvoorbeeld. Of een kunstzinnig labyrint door DDW-ambassadeur Floris Alkemade. En anders met een waarde-evaluatie door Nienke Hoogvliet.

De volledige column kun je hier lezen: Column: The Magic Number | DDW

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *