Nieuws

DesignDigger LIVE #9 is nu online. ‘Fake this!’ – design tussen digitaal en analoog

Deze 9de editie van DesignDigger LIVE vanuit Pakhuis de Zwijger staat online. Onder de noemer Fake This! werden de vervagende grenzen tussen digitaal en analoog verkend. Het event vond plaats op maandag 13 september in de Grote Zaal van Pakhuis de Zwijger.

Analoog en digitaal lopen tegenwoordig dwars door elkaar heen. Natuurlijk biedt deze virtuele revolutie tal van nieuwe mogelijkheden. Een stoel of jurk die alleen op een beeldscherm bestaat, kan immers elke gewenste vorm en kleur aannemen. Maar met de integratie van off- en online vervagen ook onze opvattingen over wat ‘echt’ is – met alle risico’s van verwarring en zelfs vervreemding tot gevolg. Hoe gaan ontwerpers om met deze dilemma’s? Wat betekent dit voor onze fysieke leefwereld? Maar ook: hoe nieuw is deze versmelting van fantasie en werkelijkheid eigenlijk?

De volgorde van de sprekers deze editie waren:

  • Saskia van Stein (start 4.02 mins)
  • Tiemen Rapati (start 21.51 mins)
  • Theo Ploeg (start 41.24)
  • Amber Jae Slooten (start 48.13 mins)

Voor eerdere edities van DesignDigger Live: zie hier: Live Archives – DesignDigger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *