Nieuws

Studio Truly Truly lanceert eerste collectie als artdirectors van Leolux

Als Studio Truly Truly maakte het echtpaar Booy de afgelopen vijf jaar furore met ingetogen meubels die opvallen door heldere kleuren en lijnen. Deze stijl zetten ze voort voor Leolux. De blikvanger van de nieuwe collectie de Pulla, een warme, bijna gezellig sofa met opvallend ronde vormen en een dikke armleuning die als een kussen lijkt gedrapeerd. De sofa is ontstaan na research op de werkvloer van de eigen Leolux-fabriek in Venlo. “Daar kunnen we elk nieuw ontwerp, zelfs een pril idee, meteen worden getest. Kan het gemaakt worden? Zo ja, wat kost dat dan?”

De zitting, rug en armen van Pulla omarmen en overlappen elkaar. Op de contactpunten worden ze zacht in elkaar gedrukt, als het deeg van het Finse vlechtbrood waaraan het ontwerp zijn naam ontleent. Bij een combinatie van twee elementen is de rug de verbindende factor: die loopt over de beide zittingen en maakt Pulla tot een eenheid. De ultrakleine pootjes laten de zitting net boven de grond zweven. Booy: “In mijn jeugd in Australië kwamen onze families met Kerst samen. Mijn moeder is van Finse komaf en zette bij die gelegenheid pulla-brood op tafel. De zachte volumineuze rondingen van het brood hebben we in dit ontwerp verwerkt.“

Anton – historische ode

“Wat Studio Truly Truly gemeen heeft met Leolux is een streven naar creativiteit”, verklaart Joel Booy de chemie. “Leolux is een merk met lef. Het heeft een lange historie van originele en gedurfde ontwerpen met sprankelende kleuren en expressieve vormen. Op deze traditie willen wij voortbouwen.” Dat blijkt ook uit de lancering van Anton, een luie fauteuil die losjes is gebaseerd op een vroeg ontwerp van Leolux uit begin jaren zestig. “In Nederland kent iedereen het merk vooral van de kleurrijke en expressieve meubels uit de jaren tachtig en negentig. Maar de historie gaat veel verder terug. Dat willen wij hiermee laten zien.”

Anton

De Anton is vernoemd naar de oprichter van Leolux. Op het verchroomde frame rust een zitting die ronde en rechte vormen combineert. Zo ontstaat een luxe leesfauteuil, met een stoere arm. De vlakverdeling is een eigentijdse interpretatie van de ontwerpers en maakt speelse kleur- en materiaalcombinaties mogelijk. De Anton is een ode van Studio Truly Truly aan de Leolux “heritage”, maar met een eigentijdse twist. Anton is leverbaar als fauteuil met een bijpassende poef.

Voor Joel en Kate is dat de kern van hun taak als artdirector: het bouwen van het verhaal van Leolux. Van de fotografie in de catalogus tot de kleuren voor de collectie, niets ontsnapt daarbij aan hun aandacht. “Je zou haast denken dat we ons de afgelopen tien jaar hebben voorbereid op deze job”, vertelt Joel. “Het is fantastisch dat we al onze kennis en ideeën kwijt kunnen in één opdracht.”

Leolux-primeur: tafels en kleden

De lage tafelserie Toveri brengt rondingen en harde materialen samen. Daarmee creëerden de ontwerpers een tafelserie met zachte vormen en opvallende eigenschappen. De verbinding tussen het blad en de bodemplaat verplaatsten ze naar het centrum van de tafels, waardoor het blad gaat zweven. Door de symmetrie van de beide delen lijkt de bodemplaat een schaduw van het bovenblad.

Het karpet Frame bestaat uit drie secties, elk met een eigen structuur. Het buitenste gedeelte van het karpet heeft een lage pool, met een mooie vlakke structuur. Het ‘venster’ waaraan het karpet zijn naam dankt, is juist gemaakt van een hoge pool, zodat er een speels kader ontstaat, waarbij de kleur het contrast benadrukt. En tot slot heeft het binnenste vlak van het karpet weer een wat vlakker karakter. De kleur is bovendien net wat intenser dan die van het buitengedeelte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *