Nieuws

Hella Jongerius geeft online-rondleiding over expositie ‘Woven Cosmos’ in Berlijn

In de Gropius Bau in heet woonplaats Berlijn staat Woven Cosmos van Hella Jongerius. Het is geen statische expositie maar de inhoud zal de komende maanden veranderen. Bovendien bevat Woven Cosmos interactieve elementen om bezoekers te betrekken bij de open, procesgeori├źnteerde technieken van de kunstenaar. Op woensdag 28 mei om 15.00 uur geeft Hella Jongerius een rondleiding over de expositie via Instagram Live, meekijken kan HIER.

In het werk van Hella Jongerius spelen kleur en inmiddels ook weven een belangrijke rol; de laatste discipline als een van de oudste culturele technologie├źn, maar ook aan de basis van digitale code. Naast Jongerius’ onderzoek naar innovatie en haar vooruitstrevende experimentele praktijken, belicht de tentoonstelling haar voortdurende onderzoek naar hoe we ons verhouden tot objecten – en hoe ze ons kunnen helpen en ondersteunen. Hiermee stimuleert Hella Jongerius een kritisch onderzoek van kwesties rond productie en duurzaamheid, heden en toekomst.

Woven Cosmos is verweven met de geschiedenis van de Gropius Bau, ooit een museum en een school voor decoratieve kunsten met eigen ateliers, een plek waar kunst en ambacht samenkwamen. In die traditie brengt Hella Jongerius haar Studio Jongeriuslab naar de Gropius Bau om in de maanden voorafgaand aan de tentoonstelling nieuw werk te produceren. De expositie loopt van 29 april tot 15 augustus 2021 en is samengesteld door Stephanie Rosenthal met Clara Meister in samenwerking met Studio Hella Jongerius.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *