Nieuws

Soliscape is een multifunctioneel paneel voor licht en akoestiek van UN Studio

Soliscape is een lichtarmatuur maar heeft ook een dempende werking op de akoestiek door de geluidsabsorberende panelen. Het veelzijdige en flexibel plafondsysteem is specifiek ontworpen om individuele werkomstandigheden in een groot kantoor te optimaliseren. De “multifunctionele tool box voor het kantoor” is bovendien voorzien van sensoren waardoor de lichtintensiteit zich aanpast aan de activiteit en reeds aanwezige lichtbronnen. De producent is het Nederlandse verlichtingsmerk Delta Light.

Het ranke ontwerp van UN Studio combineert licht en akoestiek en kan worden aangesloten op elk gebouwbeheersysteem. Meer dan 60% van het materiaal in de akoestische panelen is afkomstig van gerecyclede PET-flessen, maar binnen het systeem kunnen verschillende materialen worden gebruikt om specifieke functionaliteiten mogelijk te maken, van akoestisch tot decoratief tot sfeervol.

Soliscape is toekomstbestendig, omdat er in de toekomst nieuwe materialen en functies aan kunnen worden toegevoegd. Soliscape kan zo de productiviteit en het welzijn van gebruikers langdurig beïnvloeden door hen meer intuïtieve controle over hun ruimtes te geven.

“Verlichting is een zeer cruciaal element om ons te helpen dergelijke plekken te creëren”, zegt architect Ben van Berkel, oprichter van UN Studio. “Maar de manier waarop we werken, leven en ontspannen is aan het veranderen. Deze nieuwe hybride wereld zorgt ervoor dat architecten en ontwerpers opnieuw nadenken over hoe we onze steden en gebouwen ontwerpen maar ook over licht en geluid.”

Schetsontwerp van Ben van Berkel

“Tal van omgevingsfactoren hebben direct invloed op ons welzijn en onze gezondheid, waaronder licht, geluid, geur, luchtkwaliteit en temperatuur. Met het Soliscape-systeem hebben we twee van deze facetten – geluid en licht – gecombineerd om zintuiglijke ‘binnenlandschappen’ te creëren die mensen kunnen ondersteunen bij hun dagelijkse activiteiten.”

Ben van Berkel

Het Soliscape-systeem is niet beperkt tot alleen werkruimtes. Door zijn aanpasbare configuratiemogelijkheden heeft het systeem een ​​breed scala aan toepassingen en kan het ook worden gebruikt in hotels, horeca, winkels en openbare ruimtes. Maar in het licht van de laatste maanden, waarin wonen en werken steeds door elkaar lopen, kan het ook goed thuis worden toegepast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *