Nieuws

Architect Ben van Berkel ontwerpt kids collection voor Alessi

Architect Ben van Berkel van het wereldvermaarde Amsterdamse bureau UN Studio heeft een nieuwe kindercollectie ontworpen voor het Italiaanse designmerk Alessi. Blikvanger van de nieuwe kinderlijn is Doraff – een nieuw type speels meubilair dat de vormen van een hond en een giraf (dog + giraffe) combineert in een veelzijdig, multifunctioneel object voor kinderen. Het is een tafel, stoel, loungebank en opstapje in één.

“Design is het perfecte middel om kinderen de wereld op een speelse, veilige manier te laten ontdekken”, aldus Van Berkel, die zelf een dochter heeft in de kleuterleeftijd. “Wanneer je producten voor kinderen ontwerpt, komen vaak andere, speelsere ideeën naar boven. Je benadert het ontwerp dan door de ogen van het kind. Hoe ervaren kinderen objecten, vormen, structuren en kleuren? Hoe kun je met het product de fantasie van het kind stimuleren? En hoe kun je het ontwerp verbeteren om leren, spelen en creativiteit te bevorderen?”

DESIGN DAT KINDERFANTASIE STIMULEERT

Doraff moet de fantasie van het kind prikkelen tijdens het spelen. Kinderen kunnen doen alsof ze op een giraf rijden of met hun hond spelen. Ze kunnen met gemak het lichtgewicht object omdraaien en de oppervlaktes van verschillende grootte gebruiken om spelletjes op te spelen, te lezen, eten of gewoon om op te klimmen. Het Doraff zitmeubel is vervaardigd uit robuust, 100% herbruikbaar thermoplastische hars, beschikbaar in verschillende kleuren.

De kracht van de verbeelding van kinderen stelt ze in staat om met hun gedachten voorbij de grenzen van de logica te gaan, wat leidt tot de meest wonderlijke creatieve ideeën en belevenissen.”

Ben van Berkel, architect

De Giro Kids Collection bestaat verder uit een kinderbestek, dat is afgeleid van de Giro bestekcollectie, een eerder ontwerp van Ben van Berkel voor Alessi. Het laat kinderen het gedrag van volwassenen nabootsen met hetzelfde eetgerei. Tegelijkertijd kunnen ze hiermee leren hun bestek op de juiste wijze vast te houden, in evenwicht te houden en te gebruiken. De draai in het handvat zorgt voor grip en balans voor zowel rechts- als linkshandige kinderen. Het bestek is vervaardigd uit gepolijst roestvrij staal.

BONTE KLEUREN EN DUURZAAM BAMBOE

Het breukvaste serviesgoed heeft felle, contrasterende kleuren die kinderen onmiddellijk zullen aanspreken. Het kleurenpalet gaat verder dan de primaire kleuren die gangbaar zijn bij doorsnee kinderproducten. Dit servies bestaat uit een bord, kom en beker in kleuren die variëren van koraalrood tot azuurblauw en van perzikroze tot mintgroen – waarmee kinderen naar hartenlust kunnen combineren, of hun lievelingskleur kunnen kiezen. Door de ronde vormen en brede randen is het servies gemakkelijk vast te pakken. Verwijderbare anti-slip rubberen ringen zorgen voor goede grip op iedere oppervlakte, waarmee knoeipartijen tot het verleden behoren. Het BPA-vrije servies is vervaardigd uit melamine en bamboe. Dit alles maakt de Giro Kids Collection tot een veilig en bijzonder duurzaam kinderservies, geschikt voor iedere gelegenheid.

Ben van Berkel: “De manier waarop kinderen de wereld om hen heen verkennen en beleven heb ik altijd prachtig gevonden. De kracht van de verbeelding van kinderen stelt ze in staat om met hun gedachten voorbij de grenzen van de logica te gaan, wat leidt tot de meest wonderlijke creatieve ideeën en belevenissen. Vaak is dit gekoppeld aan een enorme nieuwsgierigheid, waarmee ze proberen te doorgronden waar hun fantasie ophoudt en de ‘wereld van de volwassenen’ begint.”

Giro Kids, Alessi
Giro Adult, Alessi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *