Nieuws

Sidedish Projects is collectie hoogwaardige prints van Lex Pott, Nynke Tynagel en Wieki Somers

Sidedish Projects is een nieuwe collectie hoogwaardige prints van vooraanstaande ontwerpers. Hiermee wil Sidedish een brug slaan tussen toegankelijke kunst en hoogwaardig design. Na eerdere prints van Lex Pott en Nynke Tynagel is de nieuwste serie van Studio Wieki Somers.

Sidedish Projects vervaardigt kwalitatieve prints van vooraanstaande creatieven. De prints worden als singe paper aangeboden of op een aluminium ondergrond met zwarte lijst. “Doel is kunst toegankelijker te maken, maar we willen ook de verhalen over de werken delen”, zegt Oliver Baijings, die het bedrijfje oprichtte met zijn broer Jasper; beide zijn broers van ontwerper Carole Baijings. “Net zoals een bijgerecht een aanvulling is op een hoofdgerecht, geloven wij echt dat de werken zoveel boeiender kan worden als je de verhalen eromheen kent.”

Lex Pott

Lex Pott

Zowel de prints zelf als de ontwerpers waarmee wordt samengewerkt zijn van internationaal niveau. Vooralsnog worden alleen open-edition prints geleverd; dit betekent dat de oplage onbeperkt is. Dit houdt de prijs toegankelijk. “Wij hebben het geluk om samen te werken met een van de toonaangevende drukkerijen van Nederland. Dus als het om onze prints gaat, bestaat er geen eenduidige formule voor de manier waarop we printen, het soort papier dat we gebruiken of het formaat waarin ze worden geleverd. Dit maakproces, dat nauw samenwerkt met de ontwerper, maakt net zo goed deel uit van het werk als het ontwerp zelf.”

Lex Pott

De eerste ontwerper waarmee wordt samengewerkt is Lex Pott. Als afgestudeerde van de Design Academy Eindhoven is hij geobsedeerd door materiaalexperimenten en streeft hij ernaar de essentie van een product te ontdekken, in plaats van alleen het eindresultaat. Met zijn prints verkent hij de delicate balans tussen echt en nep. Tegelijkertijd komen in de prints de schoonheid van eenvoud en de onregelmatigheden die hout als materiaal kenmerken naar voren.

Nynke Tynagel

Nynke Tynagel

Nynke Tynagel was twintig jaar lang de “afdeling grafisch ontwerp” van Studio Job. Inmiddels heeft ze haar eigen unieke grafische stijl ontwikkeld. Door haar speelse combinatie van kleur en iconografie heeft ze samengewerkt met onder meer Buro Berger en ByBorre, terwijl haar stukken zijn tentoongesteld en verzameld in onder meer het MOMA en het Stedelijk Museum Amsterdam . Met haar treffend genaamde A Thing for Things serie transformeert ze ogenschijnlijk gewone items in gedurfde en expressieve iconen. Voor Tynagel kwam de inspiratie voor haar eigen serie niet voort uit een specifiek materiaal of techniek, maar eerder uit haar fascinatie voor alledaagse objecten.

Nynke Tynagel

Wieki Somers

De meeste recente serie prints is van Studio Wieki Somers. De studio van Wieki Somers en Dylan van den Berg kreeg internationale erkenning voor de onderscheidende benadering van ontwerp dat functionaliteit verbindt met conceptuele diepgang. Bekend om een nauwgezette aandacht voor detail, verkent het werk van de studio vaak de verhalen en geschiedenissen die gevonden worden binnen alledaagse objecten, waardoor dat alledaagse juist buitengewoon wordt. Enkele opvallende werken zijn de Merry-Go-Round Coat Rack voor het Boijmans Van Beuningen Museum en de Frozen in Time, die objecten in transparante hars insluit alsof ze in ijs zijn bevroren.

Studio Wieki Somers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *