Nieuws

Dit zijn de vijf nominaties voor H.I.P. 2024, de laatste interieurprijs van Nederland

De vijf nominaties voor de H.I.P. 2024 heeft zijn bekend. Het zijn projecten van Studioninedots, Bedaux de Brouwer Architecten, Beyond Space i.s.m. MVSA, Civic Architects en Office Winhov i.s.m. Van Hoogevest Architecten. De Herengracht Interieur Prijs is enig overgebleven Nederlandse prijs voor interieurontwerp. Toch wordt dit de laatste editie. De uitreiking is op 30 mei in het Stedelijk Museum in Amsterdam. De volgende projecten uitverkoren om mee te dingen naar de speciaal door Joep van Lieshout ontworpen trofee en een geldbedrag van €2.500,-

Lieven de Key HQ – Studioninedots

Lieven de Key HQ – Studioninedots


Museum Singer Laren – Bedaux de Brouwer Architecten

Singer Laren | Bedaux de Brouwer Architecten – Bedaux de Brouwer

Rijkskantoor Haarlem – Beyond Space i.s.m. MVSA

Rijkskantoor Haarlem – Beyond Space i.s.m. MVSA

Schoenenkwartier Waalwijk – Civic Architects

Schoenenkwartier Waalwijk – Civic Architects

Stadhuis Den Helder – Office Winhov i.s.m. Van Hoogevest Architecten

Stadhuis Den Helder – Office Winhov i.s.m. Van Hoogevest Architecten

De projecten zijn geselecteerd uit een shortlist van ruim 30 projecten. In aanmerking voor de prijs komen interieurs in zowel nieuwbouw, renovatie, transformatie als herbestemmingsprojecten. De projecten zijn in Nederland gerealiseerd en opgeleverd in de jaren 2021, 2022 en 2023. In eerste instantie zijn door de jury en de partners, verbonden aan deze editie, maar liefst 126 projecten voorgedragen voor de longlist. De jury bestond deze editie uit: Dikkie Scipio (KAAN Architecten), Harm Tilman, Abdessamed Azarfane (Dura Vermeer), Willem Heyligers (Heyligers Architects), Aura Luz Melis (Inside Outside), Sanne Schenk (TANK Interior Design Agency) en Willem Sijthoff (Sijthoff Media Groep).

Herengracht Industrie Prijs

De Herengracht Industrie Prijs (H.I.P.) is een award die door de industrie wordt uitgereikt aan een architect of interieurarchitect voor een in Nederland gerealiseerd interieurproject. De editie van de Herengracht Industrie Prijs 2024 wordt de vijfde en laatste uitreiking van de prijs. 

Het thema voor de vijfde en laatste editie van de Herengracht Industrieprijs is ‘Nieuwe Waarden’. Daar waar het interieur niet als make-up of tijdelijke laag op de structuur is aangebracht en structuur en ruimte juist op elkaar aansluiten en elkaar als het ware kussen. Het interieur vormt een onlosmakelijke laag van architectuur. Interieurarchitecten zijn zich ervan bewust dat gebouwen langere tijd blijven bestaan en dat ze tijdens hun levensduur restauratie en renovatie behoeven. Dat leidt aan de kant van de ontwerper tot een reflectie op de vraag wat de essentie van de opgave is, op wat is gebouwd en wat de architectuur ervan vormt. Dat kan tot uitdrukking komen in het bieden van verrassende of onderscheidende oplossingen en het vormen van boeiende, aanprekende ruimtes. 

De H.I.P. 2024 wordt mogelijk gemaakt door de volgende sponsors: Acosorb, Jung, Tarkett, Modular, FritsJurgens, Cosentino, Gessi, Kvadrat, Qbiq en Lensvelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *