Nieuws

Moooi lanceert vloerkleed van 8-jarige designtalent Alf uit Nederland

Het Nederlandse designlabel brengt een vloerkleed uit van de 8-jarige ontwerper Alf uit Nederland. Het kleurrijke kleed is leverbaar in twee maten. Moooi: “Voor ons zijn er geen grenzen in creativiteit, noch in leeftijd.” Dit is Alfs grootste tekening tot nu toe. De jonge kunstenaar houdt ervan dat zijn werk aanvoelt als een reis of ontdekking, zonder boven- of onderkant, en dat iedereen er iets anders in kan zien

Basquiat

De 8-jarige kunstenaar Alf Bärbel Wit heeft een vloerkleed met zijn kenmerkende lijntekeningen ontworpen voor Moooi Carpets. De tapijten vieren dat de verbeelding geen grenzen kent en uniciteit niet beperkt is tot iemands status, ervaring of leeftijd. Als van zijn derde jaar vertoont Alf een wonderbaarlijke flair voor schilderen, waarbij hij abstracte patronen maakt die puur voortkomen uit zijn levendige verbeeldingskracht. Zijn kunst, gekenmerkt door een meditatieve sfeer door middel van spannende details, lijnen en vormen, trekt parallellen met de vrijheid die wordt uitgedrukt door iconische kunstenaars als Basquiat, Karel Appel en Keith Haring, maar behoudt toch een unieke en herkenbare stijl. “Soms zou ik willen dat de hele wereld alleen uit lijnen bestond”, zegt Alf.

De kunst van Alf – een zoon van kunstenaar/modeontwerper Antoine Peters – kreeg eerder al erkenning als cover van het tijdschrift Monument. Ook gaf Alf tekenworkshops bij WeTransfer en de Kunstacademie van Maastricht, en hij maakte een 6 meter grote muurschildering voor Wieden+Kennedy Amsterdam.

Pop en jazz

Voor Moooi Carpets maakte Alf zijn grootste tekening tot nu toe. Tijdens het creëren konden Alf en zijn gezin wekenlang geen gebruik maken van hun woonkamer, omdat ze alle meubels naar de zijkanten moesten verplaatsen. Alf erkent op speelse wijze de ironie van mensen die over zijn kunst lopen en drukt zijn vreugde uit over de transformatie van zijn op papier gebaseerde creaties in zachte, tastbare materialen. “Het is zo grappig dat mensen over mijn kunst lopen”, zegt Alf, die het leuk vindt dat iedereen iets anders in zijn tekening kan zien.

Maar omdat Alf altijd naar muziek luistert tijdens het maken van zijn kunst, en hij vaak te horen krijgt dat zijn werk aanvoelt als jazz, vernoemde hij zijn tapijten naar enkele van zijn favoriete liedjes; Everything Now en Blinding Lights. De vloerkleden zijn verkrijgbaar in twee maten, in wol of polyamide, laag-polig of zacht garen.

Moooi Carpets

Moooi Carpets, onderdeel van het Nederlandse verlichtings- en meubelmerk Moooi, is gespecialiseerd in het bedrukken van tapijten in extreem hoge definitie, variërend van op maat gemaakte vloerkleden, tot muur tot muur. Moooi Carpets werkt samen met een reeks gevestigde en opkomende ontwerpers, waaronder Marcel Wanders, Ross Lovegrove, Front, Bertjan Pot en Studio Job. En nu dus ook Alf. Moooi Carpets: “Het is onze wens om designdromen waar te maken op ons tapijt canvas. We houden van de energieke kunst van Alf en voor ons zijn er geen grenzen in creativiteit, noch in leeftijd van een getalenteerde ontwerper.”


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *