Nieuws

Moooi lanceert kroonluchter met bmw-koplampen

Moooi toonde tijdens de Salone del Mobile in Milaan een ei-vormige kroonluchter gebaseerd op karakteristieke koplampen van en BMW. Of eigenlijk werd de lamp – met de voor de hand liggende naam Iconic Eyes – al in februari gepresenteerd.

Detail Iconic Eyes
Originele BMW koplamp

Onder de noemer More Moooi Moments worden tegenwoordig het hele jaar door nieuwe meubels gelanceerd. Wat toch een kleine revolutie is, want alle andere designlabels sparen hun noviteiten op voor de beurs in Milaan. Maar Moooi kiest nu dus voor ‘meer media momentjes’. Hoe dan ook, de lamp was door ontwerper Bernhard Dessecker uit München bedacht voor de lobby van het Bayerisches Nationalmuseum.

Maar toen artdirector Marcel Wanders de lamp met replica’s van koplampen van BMW (voluit: Bayerische Motoren Werke) zag, nam hij deze meteen op in de Moooi-collectie. Leverbaar in een small editie met 85 of een large met 161 ‘iconische oogjes’.