PAN Amsterdam focust met lezingprogramma op digitale kunst – DesignDigger geeft 10 kaarten weg

De kunst- en antiekbeurs PAN Amsterdam organiseert op dinsdag 21 november het speciale lezingprogramma DIGITAL PALETTE over digitale kunst, in samenwerking met fine arts magazine Tableau en DesignDigger. Journalist Jeroen Junte interviewt onder meer computerkunstenaar Jan Robert Leegte en Anne de Jong van Upstream Gallery. Daarnaast is er toelichting op de expo REBOOT in het Nieuwe Instituut door de twee curatoren.

DesignDigger geeft 5 toegangskaarten weg. Stuur een mail naar INFO@DESIGNDIGGER.NL

Scrollbar Composition van Jan Robert Leegte in Upstream Gallery (2017)

Met dank aan het Prins Bernhard Cultuurfonds biedt PAN Podium dit jaar weer een omvangrijk programma met elke dag een ander programma vol inspirerende gesprekken en interactieve presentaties. Alle beursbezoekers zijn van harte welkom op dit dagelijks wisselende programma. PAN Amsterdam is van zondag 19 t/m zondag 26 november in de RAI Amsterdam.

12.00 -12.45u – The art world encrypted

Can blockchain tackle ownership challenges? In deze Engelstalige sessie gaat advocaat Kunstrecht & Intellectueel Eigendom bij Bergh Stoop & Sanders, Martha Visser gaat in gesprek met James Ratcliffe, juridisch expert bij The Art Loss Register, Jetse Sprey, blockchain-specialist en medeoprichter van Versteeg Wigman Sprey, en oud-notaris en oprichter van Provenance+, Paul Kerckhoffs, over uitdagingen op het gebied van eigendomsregistratie in de blockchain.

13.00-13.45 u– Meet the maker

In samenwerking met de VHOK, spreekt designexpert Jeroen Junte met PAN-deelnemer Marsha Plotnitsky (The Merchant House) over digitale kunstenaar Mary Sue.

14.00-14.45u – Internet Art

Designexpert Jeroen Junte gaat in gesprek met Anne de Jong, curator en galeriemanager bij Upstream Gallery en kunstenaar Jan Robert Leegte over de brug tussen het internet en kunst in de fysieke ruimte.

15.00-15.45u – REBOOT

REBOOT in het Nieuwe Instituut

Designexpert Jeroen Junte gaat in gesprek met curator bij het LIMA, Sanneke Huisman, en expert digitale cultuur bij Nieuwe Instituut, Klaas Kuitenbrouwer, tevens samenstellers van de tentoonstelling REBOOT, over deze baanbrekende digitale kunsttentoonstelling.

Lees hier een preview van de expo REBOOT: Algoritmische sculpturen, ‘scrollbar’ composities en andere digi-kunst op expo REBOOT

16.00-16.45u – Hoe verzamel je digitaal

Curator Wende Wallert bij VU Art Science Gallery gaat in gesprek met conservator Els Drummen bij CODA Apeldoorn, conservator Jorrit van Bavel bij Albert Heijn Kunst Stichting, directeur van LIMA Gaby Wijers en kunstenaar Harm van den Dorpel over alle aspecten van het verzamelen van digitale kunst.

17.00-17.45u – Nieuwe inspiratie in Amsterdamse musea

Directeur van Amsterdam Art, Martina Halsema, gaat in gesprek met Merel van Helsdingen (directeur NXT Museum), Marian Duff (directeur OSCAM) en Mariette Dölle (directeur De Oude Kerk), over nieuwe kansen en vernieuwing in het veranderende museumlandschap, en welke rol nieuwe media hierin speelt.

NFT Maschine 7 van Harm van Dorpel in Upstream Gallery (2023)

Over PAN Amsterdam

PAN Amsterdam is dé beurs voor kunst, antiek en design. Jaarlijks laten ruim 45.000 kunstliefhebbers zich inspireren en verleiden door de vele duizenden kunstvoorwerpen die op de beurs aangeboden worden. Klassieke oudheid, oude meesters, fotografie, hedendaagse kunst, antiek, designmeubelen en objecten. PAN Amsterdam is de perfecte plek om kunst te vergelijken, informatie te vergaren en verrassende vondsten te doen. Elk object wordt vooraf door onafhankelijke experts gekeurd op kwaliteit, echtheid en conditie. Dat geeft u als bezoeker de zekerheid dat u met vertrouwen kunt kopen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *