column

Creative Voice #2 – Teun The Racoon: “NFT’s are dead, AI is the new obsession. But what about trash?”

Deze week presenteert Dutch Design Week elke dag een kritische reflectie op het eigen programma, dat vrijdag van start gaat. Deze ‘creative voices’ kunnen een longread, installatie of visuele column zijn. Vandaag kijkt Teun the Racoon als een archeoloog naar ons afval met een kritische mini-documentaire.“I research how humans are trapped in a cycle of construction and destruction.” Op speelse manier reflecteert Teun op het ontwerpperspectief Independent & Critical design en de DDW-missie Challenging our Digital Future.  

The Creative Voice of today is Teun the Racoon, a critical designer and researcher based in the Netherlands. Its work unfolds between the binaries of the biological and the manmade. Teun explores and unveils the biopolitical layers that construct our designed surroundings. Its work ranges from performance to upcycled objects and installations. “As long as it deals with trash.” Teun reflects playfully on the design perspective Independent & Critical design en de DDW-mission Challenging our Digital Future.  

BIO

Wasbeer Teun is een kritische ontwerper en onderzoeker gevestigd in Nederland. Met een onbevangen, bijna kinderlijke blik onderzoekt Teun hoe wij mensen vast zitten in een eindeloze cyclus van opbouwen en weer afbreken. Het onthult daarmee de bio-politieke lagen en het dominante mens-perspectief waarmee wij omgaan met de aarde en zijn natuurlijke bronnen. Het werk van Teun varieert van performance tot upcycled objecten en installaties.

Lees ook deze : Creative Voice #1 – “Design realism kan de sympathieke stem in designkritiek zijn”

Credits

Fotos:

Bruno Baietto

Video:

Direction, Camera, Edition, Scriptwriting and propmaking: Bruno Baietto

Voiceover: Nick Monro

Scriptwriting assistance: Miguel Guevara Parra

Camera Assistance: Madita Wischer

Soundtrack: Revelation by Aylex

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *