Nieuws

Stoffenfabrikant Byborre organiseert eigen ‘mini-textielbeurs’ tijdens Milan Design Week

De Amsterdamse stoffenfabrikant Byborre organiseert tijdens Milan Design Week een minibeurs voor de textielindustrie. Dit event The Elephant in the Room is een gratis ervaring die de hele keten van creatieproces van textiel viert.

In het monumentale Castello Sforzesco zijn presentaties te zien van belangrijke producenten als The Woolmark CompanySantoniGroz-BeckertMayer & Cie en Südwolle Group maar ook vooraanstaande Nederlandse meubelmerken als MontisArco en Lensvelt. De hele keten wordt belicht: van het inkopen van materialen tot het maken van afgewerkte producten. Informatieve exposities geven een beter inzicht in de complexiteit en uitdagingen in de textielbranche.

Gedurende drie dagen organiseren Byborre en partner Nieuwe Instituut een serie paneldiscussies om experts op het gebied van design, architectuur en materiaal samen te brengen en te discussiëren over transparantie, samenwerking en co-design. Het belang van een eerlijkere, duurzamere en innovatievere textielindustrie is daarbij het uitgangspunt. Daarnaast zal het onlangs gelanceerde initiatief THE NEW STIJL van de Amsterdamse creatieve agency  …,staat een reeks talks organiseren met creatieven uit verschillende disciplines en stijlen, waaronder Sabine Marcelis, Amber Jae Slooten (The Fabricant) and Bas Timmer (Sheltersuit). 

Het talks-programma

Maandag 17 april 10:00-11:00: Het belang van een (eerlijke) toeleveringsketen

Paneldiscussie met pioniers in naadloos breien Santoni (Patrick Silva), meubeldesignmerk Arco (Jorre van Ast) en een speciale gast (wordt binnenkort bekend gemaakt).

Maandag 17 april, 14:00-16:00: THE NEW STIJL

Borre Akkersdijk (BYBORRE), Sabine Marcelis en een speciale gast (wordt binnenkort bekend gemaakt)

Dinsdag 18 april, 10:00-11:00: Samenwerking en co-design met de toeleveringsketen

Paneldiscussie met toonaangevende leveranciers van rondbreimachines Mayer & Cie (Wolfgang Müller), meubeldesignmerk Montis (Mariëlle van der Aa, Paul van den Berg) en een speciale gast (wordt binnenkort aangekondigd).

Dinsdag 18 april, 14:00 – 16:00: THE NEW STIJL

Amber Jae Slooten (The Fabricant), Bas Timmer (Sheltersuit) en een speciale gast (wordt binnenkort aangekondigd)

Woensdag 19 april, 10:00-11:00

Paneldiscussie met wereldwijde autoriteit op het gebied van merinowol The Woolmark Company (Francesco Magri), wereldleider op het gebied van industriële machinenaalden Groz-Beckert (Florian Mingramm) en de Britse ontwerper van herenkleding Saul Nash.

Locatie: Castello Sforzesco

Castello Sforzesco is een kasteel uit begin de 14e eeuw in Parco Semione, het park waaraan ook de de Triennale ligt. Het werd later gedeeltelijk verwoest, waarna het weer is opgebouwd en in het begin van de 20e eeuw gerenoveerd is. Er zijn nu verschillende musea gehuisvest. Er is bijvoorbeeld een kunstcollectie te zien met werk van Michelangelo (zijn laatste werk, de Rondanini Pietà) en Leonardo da Vinci. Ook is er het Museo d’arte antica gevestigd waar onder meer de wandtapijten van Trivulzio hangen. Het kasteel bestaat uit verschillende stijlen. Het zuidelijke gedeelte heeft een bijzonder grote binnenplaats.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *