Nieuws

Miriam van der Lubbe wordt creative head van Dutch Design Week 2022

Na het vertrek van Martijn Paulen als directeur van de Dutch Design Week vorige maand is de eerste stap in opvolging de aanstelling van ontwerper Miriam van der Lubbe als creative head van de aankomende edtie. Ook zal zij zoektocht naar een permanente opvolger van Paulen coördineren. Van der Lubbe vorm met haar partner Niels van Eijck de ontwerpstudio VEVDL in Geldrop.

Lees hier over het vertrek van Martijn Paulen: Martijn Paulen stopt als directeur van DDW en start nieuw designplatform voor maatschappelijke vraagstukken

Miriam van der Lubbe is aangesteld als de creative head van Dutch Design Week 2022. In deze rol geeft Miriam inhoudelijk vorm aan het programma van DDW22. Daarnaast zal zij als kwartiermaker samen met het bestuur van DDF aan de slag gaan met de zoektocht en selectie van de nieuwe creatief leider en boegbeeld van DDW vanaf DDW22 – de opvolger van Martijn Paulen. Hij richt zich nu als bestuurder op de doorontwikkeling van de labels World Design Embassies, What if Labs en een strategische digitale transitie. Hiermee is de eerste stap in zijn opvolging gezet. Van der Lubbe vorm met haar partner Niels van Eijck de ontwerpstudio VEVDL in Geldrop.

Het Hara Hachi Bu dorpje op Strijp-S, DDW 2021

Van Eijk & van der Lubbe

Miriam van der Lubbe is als ontwerper een bekende naam in het ontwerpveld. Zij studeerde aan de University of Art and Design in Helsinki, het Sandberginstituut in Amsterdam en aan Design Academy Eindhoven. Samen met Niels van Eijk richtte zij in 1998 het bedrijf Van Eijk & van der Lubbe op. Miriam bekleedt ook meerdere bestuurlijke functies in het nationale ontwerpveld. Daarnaast stond zij 20 jaar geleden – samen met andere ontwerpiconen – aan de wieg van DDW, dat inmiddels is uitgegroeid tot een 9-daags designfestival in oktober en een platform voor de ontwerpgemeenschap het hele jaar door. DDW22 is van 22 tot en met 30 oktober.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *