Nieuws

DDW2021 COLUMN #SLOT – De aarde zelf is topattractie op circulair circus van klei, modder en schimmels

Als een baken van hoop en vooruitgang staat The Exploded View Beyond Buildinghuis midden op Strijp-S, dat dit jaar nog meer dan andere jaren het onbetwiste middelpunt is van DDW. En daarvan is deze duurzame explosie van materiaalinnovatie weer het onbetwiste middelpunt. Dit huis is eigenlijk meer een bibliotheek om doorheen te dwalen – precies zoals DDW-ambassadeur Floris Alkemade al voorstelde met zijn labyrint. De zoektocht naar een samenleving die niet is gebaseerd op altijd maar méér is ook leuk en spannend, waarbij de zintuigen worden geprikkeld. Overal zijn materialen om te bekijken, voelen en ruiken. Spiegelglad bamboefineer of een ruwe vloer van gerecyclede baksteen. Sfeervol lampen van bacteriologisch folie of de aardse tinten van riet. De geur van planten en hout. Ook komen diverse bouwtechnieken aan bod – van 3D-printen tot Japanse timmerverbindingen. De kamers en materialen zijn bovendien voorzien van een QR-code, zodat je meer te weten kunt komen.

Detail van het interieur van The Exploded View Beyond Building.

Zo komt alles waar deze DDW over gaat langs The Exploded View Beyond Building. Hoe wij moeten zoeken naar een meer symbiotische omgang met de aarde? Check. Hoe we met een meer humane en natuur-inclusieve manier van wonen een antidode voor digitalisering en algoritmes kunnen vinden? Ook check (neem alleen al die zware houtgeuren). Meer transparantie en eerlijkheid? Double check! Zelfs het hara hachi bu-principe van 80 procent is ook is genoeg is terug te vinden in dit huis dat niet is gebouwd voor de eeuwigheid maar in een voortdurende cyclus kan worden hergebruikt o0f teruggegeven aan de aarde.

Lees de volledige column hier: Column: Circulair circus | DDW

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *