INTERVIEW “Point of no return dreigt waarin internet meer kwaad dan goed doet.” Aldus webcriticus Geert Lovink

INTERVIEW “Point of no return dreigt waarin internet meer kwaad dan goed doet.” Aldus webcriticus Geert Lovink

Als de negatieve impact van het internet nog verder stijgt, dan dreigt point of no return. “Mensen zullen zich met een ‘Extinction Internet’ afkeren van hun online verslavingen. Dat zegt Geert Lovink, hoogleraar Kunst en Netwerkcultuur aam de Hogeschool van Amsterdam.

Kunstcentrum Tetem verkent een empatische metaverse met twee interactieve installaties

Kunstcentrum Tetem verkent een empatische metaverse met twee interactieve installaties

Met twee interactieve tentoonstellingen onderzoekt kunstcentrum Tetem in Enschede verschillende versies van de metaverse en onze aanwezigheid daarin. “Technologie kan onze zintuigen, emoties en bewustzijn activeren.”

DesignDigger zoekt journalistiek schrijftalent

DesignDigger zoekt journalistiek schrijftalent

Door de groei van DesignDigger is er behoefte aan geschreven bijdragen. De samenwerking is op freelancebasis. Uiteraard is er begeleiding bij het schrijven van nieuwsberichten, reportages en interviews.

Een virtuele rave en andere metaverse-ervaringen in experimentele programma DocLab  van IDFA

Een virtuele rave en andere metaverse-ervaringen in experimentele programma DocLab van IDFA

DocLabs is het interactieve en immersive programma van het internationale documentairefilmfestival IDFA. Van11 t/m 19 november zijn op drie locaties in Amsterdam diverse filmprojecten, performances en installaties  te zien die gebruik maken van VR, AR of andere immersieve technieken. DesignDigger zet de drie highlights van DocLabs op een rij.

Waarom de verkoop van NFT’s van virtuele mode wél stijgt – en wat ontwerpers daarvan kunnen leren

Waarom de verkoop van NFT’s van virtuele mode wél stijgt – en wat ontwerpers daarvan kunnen leren

De verkoop van NFT’s daalt, alleen al het afgelopen kwartaal met ruim 60 procent. Behalve in virtual fashion. Daarvan zijn er ten opzichte van vorig jaar juist meer verkocht. Wat verklaart het succes van deze NFT’s? En wat kunnen ontwerpers daarvan leren?

Met kleurrijk boek ‘Proud South’ viert Li Edelkoort de creativiteit op het opkomende zuidelijk halfrond

Met kleurrijk boek ‘Proud South’ viert Li Edelkoort de creativiteit op het opkomende zuidelijk halfrond

In het vuistdikke boek Proud South geeft trendforecaster Li Edelkoort een kleurrijke en creatieve bloemlezing van de beste mode, design, fotografie en kunst van het zuidelijk halfrond. Voor de samenstelling werkte Edelkoort samen met een team van experts uit landen als Brazilië,  Benin, India en Zuid-Afrika.

Vier grote installaties die je niet mag missen op Big Art

Vier grote installaties die je niet mag missen op Big Art

De ‘grote’ kunstbeurs BIG ART keert van 4 t/m 6 november terug naar de voormalige Bijlmerbajes. Op deze pop-up beurs zijn meer dan dertig reusachtige installaties, muurschilderingen, wandkleden, lichtsculpturen en zelfs site-specific werken te zien – en te koop. DesignDigger tipt er vier die je niet mag missen.  

DesignDigger organiseert gratis NFT Workshop voor ontwerpers – reageer snel want aantal plekken is beperkt

DesignDigger organiseert gratis NFT Workshop voor ontwerpers – reageer snel want aantal plekken is beperkt

Op de gratis NFT Workshop van DesignDigger leer je alles over het ‘minten’ en ‘flippen’ van non-fundgible tokens, cryptovaluta en de blockchain. Deelname is op maandag 21 november van 15.30-18u. Er is een beperkt aantal plekken. De selectie is op basis van volgorde van aanmelding.

NU ONLINE: de videoregistratie van DesignDigger LIVE #12 – Metaverse: het nieuwe digitale normaal?

NU ONLINE: de videoregistratie van DesignDigger LIVE #12 – Metaverse: het nieuwe digitale normaal?

Editie 12 van DesignDigger LIVE was stond geheel in het teken van de metaverse. Van NFT’s tot VR-brillen, hoe realistisch is het toekomstscenario waarin ons leven zich steeds meer zal afspelen in een online universum?

Teleurstellende DDW moet zich opnieuw uitvinden. Maar hoe? Design uit Oekraïne wijst de weg

Teleurstellende DDW moet zich opnieuw uitvinden. Maar hoe? Design uit Oekraïne wijst de weg

De formule van DDW krijgt slijtage. Het dieptepunt dit jaar: het Klokgebouw met design dat je als een beleidsnota moet lezen. De urgente en intelligente expo ‘(Home)Land’ met troostrijk design uit de Oekraïne laat zien hoe het ook kan.

DDW-panelgesprek over toekomst van textiel – gehost door DesignDigger, Four Leaves en De Kazerne

DDW-panelgesprek over toekomst van textiel – gehost door DesignDigger, Four Leaves en De Kazerne

Het exclusieve textiellabel Four Leaves organiseert in samenwerking met DesignDigger een panelgesprek over de laatste trends in de stoffenindustrie. Het gratis event is op vrijdagochtend van 9.30-10.30u in De Kazerne als onderdeel van de DDW. Naast de drie panelleden wordt het gesprek afgetrapt met een informeel live-interview met de wereldberoemde trendforecaster Li Edelkoort.

Is de NFT een hype, hoax of handig? DesignDigger LIVE zoekt het antwoord op 15 november in Pakhuis de Zwijger

Is de NFT een hype, hoax of handig? DesignDigger LIVE zoekt het antwoord op 15 november in Pakhuis de Zwijger

De hype rond NFT’s lijkt voorbij. Daarom ligt de vraag voor de hand: welk praktische kansen biedt deze nieuwe technologie voor ontwerpers en andere creatieven? Of horen we nooit meer iets van deze non-fundgible tokens? Aflevering 13 van Design Digger LIVE zoekt het antwoord in het programma De NFT – hype, hoax of handig? in Pakhuis de Zwijger op 15 november.

Multifunctionele ‘Tiny table’ is zit-sta werkplek én bijzettafeltje voor de woonkamer

Thuiswerken nam heeft corona-jaar een hoge vlucht genomen. Maar lang niet iedereen heeft ruimte voor een bureau in huis. Laat staan voor twee bureaus wanneer je, zoals veel tweeverdieners, allebei thuis werkt. Terwijl het thuiswerken zo is ingeburgerd dat het ook ‘na de corona’ een vaste plek in ons werkpatroon zal innemen.

Tiny table is het eerste ontwerp van Buro Now van ontwerpers Stijn van Woerkom en Victor le Noble. Uitgangspunt is een multifunctionele compacte thuiswerkplek, die na werktijd ook nog past in een huiselijk interieur. In de laagste stand is het een handig bijzettafeltje dat goed past naast een bank of luie stoel. Wanneer het werkblad wordt uitgeklapt verandert het in een elektrisch in hoogte verstelbaar zit-sta bureau. Door de lage laagste stand wordt videobellen vanuit je luie stoel ook een mogelijkheid. En als het straks weer mag kan hij in de hoogste stand heel goed dienst doen als statafel tijdens een feestje.

Bleutooth -en memoryfunctie

De Tiny table past in de laagste stand goed bij een bank als bijzet- of salontafel. Door de vilten pootjes is de tafel makkelijk te verschuiven zodat deze op iedere plek in de kamer kan worden gebruikt. De tafel kan door middel van de electrische bediening eenvoudig omhoog en omlaag worden gezet. Geheugenstanden in de bediening zorgen ervoor dat je iedere keer terug komt op de juist ingestelde positie. 

Onder het blad zit een standaard bedieningsknop. Deze is optioneel uit te breiden met een display, een bleutooth -en memoryfunctie, zodat de tafel op afstand met de smartphone kan worden bediend. De standaard kleuren van Tiny table zijn zwart en wit. Maar in principe zijn alle kleuren en materialen (zoals hout -of bronslook) leverbaar. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om de werkbladen te printen met een dessin of met de huisstijl van jouw bedrijf.

Vrijdagmiddag-zoomborrel

“We hebben gezocht naar een rustige en comfortabele uitstraling, en kunnen hem eenvoudig aanpassen aan individuele wensen met betrekking tot afmeting, kleur of materiaal”, aldus Victor Le Noble, die jarenlang drijvende kracht achter het platform Tuttobene was. “Op die manier kunnen we mensen precies geven wat ze willen en een positieve bijdrage leveren aan hun interieur. En dat is natuurlijk precies wat we willen.”

Met de Tiny table richten zij zich zowel op de individuele consument als op bedrijven. Le Noble: “Door werknemers een werkplek te geven die een gezonde en gevarieerde werkhouding mogelijk maakt, help je fysieke klachten te voorkomen. Op die manier betaalt de Tiny table zich snel terug. Maar minstens zo belangrijk is de fun die je ervaart als je lekker relaxed onderuit zit of juist ‘aan de bar’ staat tijdens een vrijdagmiddag-zoomborrel met je collega’s of vrienden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *