Nieuws

Hoe kleur ons welzijn beïnvloedt – Pantone-expert legt het uit op kleur-webinair van Forbo

Forbo Flooring organiseert op 6 april een groot internationaal webinar Colour! voor professionals in design en architectuur. Onder de noemer The Positive effects on our wellbeing in interoir spaces wordt dit ingezoomd keer de positieve effecten van kleur op ons welzijn. Natuurlijk zijn daar al oneindig veel onderzoeken naar gedaan. Kleuren kunnen tenslotte zo krachtig zijn als woorden en zelfs een effect hebben op het menselijk welzijn. Dit webinar wil vooral handige tools en richtlijnen verschaffen om professionals te ondersteunen in het ontwerpproces. Het is gratis toegankelijk op inschrijving.

Een stijlkamer van Forbo, uitgevoerd inde Pantone Colour of the Year 2021

Hoofdsprekers op het webinair is Carola Seybold, hoofd van Pantone’s gerenommeerde internationale team. Daarnaast wordt een lezing verzorgd door Karen Haller, een wereldwijd bekende expert op het gebied van gedrag, psychologie, design & kleur. Beide sprekers gaan in op trendvoorspellingen, externe invloeden, persoonlijke kleurvoorkeuren, toegepaste kleurpsychologie en mensgericht ontwerpen. Aan het einde van het webinar is er uimte voor het stellen van vragen. Het webinar is van 16.00 tot 17.00 uur en is bedoeld voor (interieur-)architecten en designers. Vanzelfsprekend is er ook ruimte voor het stellen van vragen en dialoog.

Carola Seybold is hoofd Global Key Account Management bij Pantone. Zijn kleurtaal ondersteunt alle kleurbewuste industrieën; textiel, kleding, schoonheid, interieur, architectonisch en industrieel ontwerp, met meer dan 10 duizend kleurnormen voor meerdere materialen, waaronder bedrukking, textiel, plastic, pigmenten en coatings. Seybold is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van nieuwe kleurstrategieën.

Karen Haller is toonaangevend wereldwijd expert op het gebied van gedragskleur- en ontwerppsychologie. Ze is gespecialiseerd in zakelijke merkkleur, interieurs, gezondheidszorg en welzijn. Na meer dan twintig jaar kleurstudies begrijpt ze hoe kleur ons beïnvloedt, ons beïnvloedt en hoe bedrijven en ontwerpers het kunnen gebruiken om positief gedrag te beïnvloeden. Daarnaast is ze auteur van The Little Book of Color (vertaald in 14 talen) en een bijdragende auteur voor het industrieboek Color Design Theories and Applications.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *