Interview

VIDEO-INTERVIEW Carole Baijings: “Kleur is mijn liefde, de natuur mijn inspiratiebron”

Ontwerper Carole Baijings is door Fatboy gevraagd voor een grafisch ontwerp van de ‘Original’, de iconische zitzak waar het merk zijn naam aan ontleent. Naast deze Pop of Colour collectie heeft Baijings een speciale serie kussens ontworpen. “Kleur is mijn liefde, de natuur mijn inspiratiebron”, aldus Baijings.

Ter gelegenheid van de lancering van deze interieurcollectie vertellen Carole Baijings en Pauline Barendregt, art director van Fatboy, in eeen exclusief interview met DesignDigger over de totstandkoming van Pop of Colour. Het interview kun je hieronder bekijken:

https://youtu.be/Un1IaLmEj6Q

De ‘atelier-manier-van-werken’

Op haar ‘atelier-manier-van-werken’ heeft Baijings voor Fatboy een speciaal kleurpalet ontworpen, uitgevoerd in drie verschillende ontwerpen van uitgesproken tot minimalistisch. Zo zijn er twee patronen die drie kleuren combineren waarbij de achterkant anders is dan de voorkant en een tweekleurige versie voor een meer minimalistische look.

Meer dan tien jaar was Carole Baijings mede-eigenaar en partnerontwerper in de succesvolle Amsterdamse studio Scholten & Baijings, bekend van samenwerkingen met onder meer Samsung, IKEA, MINI, HAY, Herman Miller, Karimoku New Standard en Maharam. In 2019 gaat ze onder haar eigen naam verder. Als een zelfverklaarde perfectionist onderscheidt haar werk – dat bestaat uit keramiek, glaswerk, textiel, tapijten en meubels – zich door zorgvuldig overwogen gebruik van kleur, patroon en grafische elementen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *