Nieuws

Bart Hess wint Designprijs 2021 van Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant

Ontwerper Bart Hess is door het Prins Bernhard Cultuurfonds onderscheiden met de Designprijs 2021. In zijn werk vervagen de grenzen tussen het menselijk lichaam, huid, materiaal en ontwerp. Met de organische vorm als terugkerend ankerpunt neemt de mens nieuwe gedaanten aan. Hess zet bij deze transformaties alles in wat nodig is om zijn punt te maken; techniek, animatie, sound design en nog zo veel meer.

Het resultaat is even adembenemend als fascinerend, of het nu gaat om ‘jurken’ die Bart Hess maakt voor Lady Gaga of om ‘bodysculptures’ voor Nationale Opera & Ballet. Ook eigen autonoom werk met titels als Liquified en Mutants zijn en vorm van visuele poëzie. Een hoogst-individuele science fiction in beeld. 


“Met zijn grensverleggende ontwerpen representeert Bart Hess alles waar Brabant voor staat: innovatie, internationale focus, samenwerking en ambachtelijkheid”

Jury Designprijs

De Designprijs wordt iedere twee jaar toegekend, beurtelings aan een gearriveerd ontwerper (deze editie) en aan een aankomend talent. Er is een bedrag van 10 duizend euro aan verbonden. Bart Hess krijgt de prijs op 19 juni in Design Museum Den Bosch. Daar is vanaf die datum ook een presentatie van jonge Brabantse designers te zien zijn, die door Hess zijn geselecteerd. De jury bestond dit jaar uit Maarten Hartveldt, Marleen Hartjes, Katja Lucas, Frans Bevers en Timo de Rijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *