INTERVIEW “Point of no return dreigt waarin internet meer kwaad dan goed doet.” Aldus webcriticus Geert Lovink

INTERVIEW “Point of no return dreigt waarin internet meer kwaad dan goed doet.” Aldus webcriticus Geert Lovink

Als de negatieve impact van het internet nog verder stijgt, dan dreigt point of no return. “Mensen zullen zich met een ‘Extinction Internet’ afkeren van hun online verslavingen. Dat zegt Geert Lovink, hoogleraar Kunst en Netwerkcultuur aam de Hogeschool van Amsterdam.

Kunstcentrum Tetem verkent een empatische metaverse met twee interactieve installaties

Kunstcentrum Tetem verkent een empatische metaverse met twee interactieve installaties

Met twee interactieve tentoonstellingen onderzoekt kunstcentrum Tetem in Enschede verschillende versies van de metaverse en onze aanwezigheid daarin. “Technologie kan onze zintuigen, emoties en bewustzijn activeren.”

DesignDigger zoekt journalistiek schrijftalent

DesignDigger zoekt journalistiek schrijftalent

Door de groei van DesignDigger is er behoefte aan geschreven bijdragen. De samenwerking is op freelancebasis. Uiteraard is er begeleiding bij het schrijven van nieuwsberichten, reportages en interviews.

Een virtuele rave en andere metaverse-ervaringen in experimentele programma DocLab  van IDFA

Een virtuele rave en andere metaverse-ervaringen in experimentele programma DocLab van IDFA

DocLabs is het interactieve en immersive programma van het internationale documentairefilmfestival IDFA. Van11 t/m 19 november zijn op drie locaties in Amsterdam diverse filmprojecten, performances en installaties  te zien die gebruik maken van VR, AR of andere immersieve technieken. DesignDigger zet de drie highlights van DocLabs op een rij.

Waarom de verkoop van NFT’s van virtuele mode wél stijgt – en wat ontwerpers daarvan kunnen leren

Waarom de verkoop van NFT’s van virtuele mode wél stijgt – en wat ontwerpers daarvan kunnen leren

De verkoop van NFT’s daalt, alleen al het afgelopen kwartaal met ruim 60 procent. Behalve in virtual fashion. Daarvan zijn er ten opzichte van vorig jaar juist meer verkocht. Wat verklaart het succes van deze NFT’s? En wat kunnen ontwerpers daarvan leren?

Met kleurrijk boek ‘Proud South’ viert Li Edelkoort de creativiteit op het opkomende zuidelijk halfrond

Met kleurrijk boek ‘Proud South’ viert Li Edelkoort de creativiteit op het opkomende zuidelijk halfrond

In het vuistdikke boek Proud South geeft trendforecaster Li Edelkoort een kleurrijke en creatieve bloemlezing van de beste mode, design, fotografie en kunst van het zuidelijk halfrond. Voor de samenstelling werkte Edelkoort samen met een team van experts uit landen als Brazilië,  Benin, India en Zuid-Afrika.

Vier grote installaties die je niet mag missen op Big Art

Vier grote installaties die je niet mag missen op Big Art

De ‘grote’ kunstbeurs BIG ART keert van 4 t/m 6 november terug naar de voormalige Bijlmerbajes. Op deze pop-up beurs zijn meer dan dertig reusachtige installaties, muurschilderingen, wandkleden, lichtsculpturen en zelfs site-specific werken te zien – en te koop. DesignDigger tipt er vier die je niet mag missen.  

DesignDigger organiseert gratis NFT Workshop voor ontwerpers – reageer snel want aantal plekken is beperkt

DesignDigger organiseert gratis NFT Workshop voor ontwerpers – reageer snel want aantal plekken is beperkt

Op de gratis NFT Workshop van DesignDigger leer je alles over het ‘minten’ en ‘flippen’ van non-fundgible tokens, cryptovaluta en de blockchain. Deelname is op maandag 21 november van 15.30-18u. Er is een beperkt aantal plekken. De selectie is op basis van volgorde van aanmelding.

NU ONLINE: de videoregistratie van DesignDigger LIVE #12 – Metaverse: het nieuwe digitale normaal?

NU ONLINE: de videoregistratie van DesignDigger LIVE #12 – Metaverse: het nieuwe digitale normaal?

Editie 12 van DesignDigger LIVE was stond geheel in het teken van de metaverse. Van NFT’s tot VR-brillen, hoe realistisch is het toekomstscenario waarin ons leven zich steeds meer zal afspelen in een online universum?

Teleurstellende DDW moet zich opnieuw uitvinden. Maar hoe? Design uit Oekraïne wijst de weg

Teleurstellende DDW moet zich opnieuw uitvinden. Maar hoe? Design uit Oekraïne wijst de weg

De formule van DDW krijgt slijtage. Het dieptepunt dit jaar: het Klokgebouw met design dat je als een beleidsnota moet lezen. De urgente en intelligente expo ‘(Home)Land’ met troostrijk design uit de Oekraïne laat zien hoe het ook kan.

DDW-panelgesprek over toekomst van textiel – gehost door DesignDigger, Four Leaves en De Kazerne

DDW-panelgesprek over toekomst van textiel – gehost door DesignDigger, Four Leaves en De Kazerne

Het exclusieve textiellabel Four Leaves organiseert in samenwerking met DesignDigger een panelgesprek over de laatste trends in de stoffenindustrie. Het gratis event is op vrijdagochtend van 9.30-10.30u in De Kazerne als onderdeel van de DDW. Naast de drie panelleden wordt het gesprek afgetrapt met een informeel live-interview met de wereldberoemde trendforecaster Li Edelkoort.

Is de NFT een hype, hoax of handig? DesignDigger LIVE zoekt het antwoord op 15 november in Pakhuis de Zwijger

Is de NFT een hype, hoax of handig? DesignDigger LIVE zoekt het antwoord op 15 november in Pakhuis de Zwijger

De hype rond NFT’s lijkt voorbij. Daarom ligt de vraag voor de hand: welk praktische kansen biedt deze nieuwe technologie voor ontwerpers en andere creatieven? Of horen we nooit meer iets van deze non-fundgible tokens? Aflevering 13 van Design Digger LIVE zoekt het antwoord in het programma De NFT – hype, hoax of handig? in Pakhuis de Zwijger op 15 november.

On-demand minibioscoop The (Any) Thing heeft James Bond-interieur van conceptbureau …,staat

The (Any) Thing is een nieuw bioscoop-concept met compacte twee-, vijf- en zevenpersoonszalen. Boeken van de privézaaltjes kan op zelfgekozen timeslots. Met de app kunnen filmliefhebbers eenvoudig de film van hun keuze boeken, met ondersteuning van distributeurs als Warner Brothers, Dutch FilmWorks, WW Entertainment, Independent Film, In The Air en Cinéart. Met dezelfde app kan ook de instellingen van de zaal worden aangepast, zoals licht, temperatuur en geluid. Ga voor Donnie Darko of houd het licht en helder, net zoals sommigen van koel en luidruchtig houden (denk The Thing)

The Modernist

The(Any)Thing is een idee van Thomas van de Weerd and Ruud Lamers, de oprichters-eigenaren van Pathé Thuis, een van de meest succesvolle film-stream aanbieders van Nederland. De inrichting is door …,staat, een multidisciplinair bureau dat reclamecampagnes en brand identiteiten ontwikkeld maar ook producten en interieurs ontwerpt. Het internationale bureau van Julia Kortkaas en Jochem Leegstra heeft 25 medewerkers. Klanten zijn onder meer Converse, Grolsch, LVMH en The Student Hotel. Het bureau zit boven het restaurant én cultureel complex The New Werktheater, dat tevens door …,staat is ontwikkeld en wordt uitgebaat.

The Modernist

Hangstoelen van Joep van Lieshout

Elke van de drie zalen heeft een unieke uitstraling. The Otto is een intieme zaal met plek voor slechts twee personen. De blauwe love seat kan ook uit elkaar worden getrokken, zodat twee luie fauteuils ontstaan. The Studio heeft twee luxe leren sofa’s en is daarmee geknipt voor een familie-uitje; de sfeer is hier ook wat uitbundiger. De grootste zaal is The Modernist, vernoemd naar de zeven luxe stoelen van Joep van Lieshout voor meubelproducent Lensvelt. Met een ruk aan de hendel zijn deze comfi-chairs uit te vouwen van een fauteuil tot een soort ligbed. Deze zaal heeft de hoogste fun-factor.

The Otto

Met een zelfgekozen gezelschap een film kijken in een luxe privébioscoop wanneer je maar wilt, simpelweg door deze te boeken via een app. De timing is van dit innovatieve concept in elk geval uitstekend. Midden in een wereldwijde pandemie die grootschalige bijeenkomsten – en dus ook volle bioscoopzalen zijn verhinderd.

The Modernist

De initiatiefnemers van The (Any) Thing hopen binnen vijf jaar op meer dan 500 locaties in Europa een filiaal te openen. The (Any) Thing is een nomadische ervaring en kan als extra attractie worden geïntegreerd in een designhotel, een eersteklas restaurant, een museum of een creatieve werkplek.

Eén reactie op: On-demand minibioscoop The (Any) Thing heeft James Bond-interieur van conceptbureau …,staat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *