LONGREAD Satyendra Pahkalé: “De toekomst is maakbaar. Maar niet zonder design.”

LONGREAD Satyendra Pahkalé: “De toekomst is maakbaar. Maar niet zonder design.”

De huidige pandemie biedt mogelijkheden om onze wereld socialer en rechtvaardiger in te richten. Dat het kan, heeft de toekomst al bewezen. Maar dan alleen als deze toekomst met zorg en toewijding wordt ontworpen. “Design gáát over de toekomst”.

Preview van expo ‘Radical Austria’ in Designmuseum Den Bosch met virtuele rondleiding door curator Bart Lootsma

Preview van expo ‘Radical Austria’ in Designmuseum Den Bosch met virtuele rondleiding door curator Bart Lootsma

Curator Bart Lootsma geeft met designjournalist Jeroen Junte op maandag 12 april om 15.30u een virtuele rondleiding over de expositie ‘Radical Austria – Everything is Architecture’ in Designmuseum Den Bosch.

Hoe ‘media architectuur’ onze steden verandert – “En ons leven zal verbeteren!”

Hoe ‘media architectuur’ onze steden verandert – “En ons leven zal verbeteren!”

Media architectuur is een combinatie van architectuur, stedenbouw, digitale media, design en kunst. Het speelt een rol in bijna alle aspecten van het stadsleven: van klimaatadaptatie tot sociale cohesie. “Media architectuur vormt onze steden en daarmee ons leven.”

INTERVIEW Aric Chen -“Blockbusters zijn geen prioriteit voor Het Nieuwe Instituut. Actuele relevantie wel!”

INTERVIEW Aric Chen -“Blockbusters zijn geen prioriteit voor Het Nieuwe Instituut. Actuele relevantie wel!”

De Amerikaanse curator en onderzoeker Aric Chen is benoemd als nieuwe artistiek directeur van Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. In een exclusief interview met DesignDigger introduceert hij zijn plannen. “Blockbuster tentoonstellingen zijn niet mijn primaire doel.”

Aric Chen benoemd als algemeen &  artistiek directeur van Het Nieuwe Instituut

Aric Chen benoemd als algemeen & artistiek directeur van Het Nieuwe Instituut

De Amerikaanse curator en onderzoeker Aric Chen wordt de nieuwe artistiek directeur van Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. De ingang van de werkzaamheden start op 1 mei aanstaande. Hij volgt daarmee Guus Beumer op, die met pensioen gaat.

Multifunctionele ‘Tiny table’ is zit-sta werkplek én bijzettafeltje voor de woonkamer

Multifunctionele ‘Tiny table’ is zit-sta werkplek én bijzettafeltje voor de woonkamer

Tiny table is het eerste ontwerp van Buro Now van ontwerpers Stijn van Woerkom en Victor le Noble. Uitgangspunt is een multifunctionele compacte thuiswerkplek, die na werktijd ook nog past in een huiselijk interieur.

Designmuseum Cube maakt doorstart als onderdeel van nieuw Discovery Museum

Designmuseum Cube maakt doorstart als onderdeel van nieuw Discovery Museum

De drie culturele instellingen op het Museumplein in Kerkrade fuseren in het Discovery Museum. De focus zal liggen op het ontdekken van wetenschap, technologie, ontwerp en de aarde. Het is de bundeling van Columbus earth center, designmuseum Cube en Continium discovery center.

Met Soft Distancing introduceert De Vorm een veilige én creatieve werkomgeving

Met Soft Distancing introduceert De Vorm een veilige én creatieve werkomgeving

Het Nederlandse designlabel lanceert een collectie gestoffeerde schermen in diverse kleuren, afmetingen en functionaliteit. Het bewaren van fysieke afstand wordt verenigd met een prettig leefklimaat. Soft Distancing is geschikt voor kantoor, school of restaurant.

Hoe kleur ons welzijn beïnvloedt – Panone-expert legt het uit op kleur-webinair van Forbo

Hoe kleur ons welzijn beïnvloedt – Panone-expert legt het uit op kleur-webinair van Forbo

Forbo Flooring organiseert op dinsdag 6 april aanstaande haar tweede internationale webinar, dat deze keer over kleur gaat.

Theo Ploeg – Tech Talk #3 “NFT’s? Believe the hype! Vooralsnog tenminste…”

Theo Ploeg – Tech Talk #3 “NFT’s? Believe the hype! Vooralsnog tenminste…”

Elke laatste vrijdag van de maand laat Theo Ploeg zijn licht schijnen over de laatste ontwikkelingen in tech – en vooral wat het met ons doet. Vandaag: zijn NFT’s meer dan een hype?

‘Vrouwelijke rolmodellen’ Hella Jongerius en Claudy Jongstra onderscheiden door BNO

‘Vrouwelijke rolmodellen’ Hella Jongerius en Claudy Jongstra onderscheiden door BNO

Hella Jongerius en Claudy Jongstra zijn benoemd tot erelid van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO). “Beide vrouwelijke ontwerpers volgen beiden al decennia lang een consequent en tegelijk avontuurlijk pad, en verrassen telkens weer.”

Het Nieuwe Instituut verwerft unieke maquette van De Stijl-icoon Theo van Doesburg

Het Nieuwe Instituut verwerft unieke maquette van De Stijl-icoon Theo van Doesburg

De interieurmaquette van architect en kunstenaar Theo van Doesburg geldt als een meesterwerk van de abstracte kunst. Het voor 550 duizend verworven voor de Rijkscollectie. Het radicale ontwerp voor Café-restaurant Aubette markeert het moment waarop architectuur en schilderkunst binnen De Stijl versmolten tot één discipline.

On-demand minibioscoop The (Any) Thing heeft James Bond-interieur van conceptbureau …,staat

The (Any) Thing is een nieuw bioscoop-concept met compacte twee-, vijf- en zevenpersoonszalen. Boeken van de privézaaltjes kan op zelfgekozen timeslots. Met de app kunnen filmliefhebbers eenvoudig de film van hun keuze boeken, met ondersteuning van distributeurs als Warner Brothers, Dutch FilmWorks, WW Entertainment, Independent Film, In The Air en Cinéart. Met dezelfde app kan ook de instellingen van de zaal worden aangepast, zoals licht, temperatuur en geluid. Ga voor Donnie Darko of houd het licht en helder, net zoals sommigen van koel en luidruchtig houden (denk The Thing)

The Modernist

The(Any)Thing is een idee van Thomas van de Weerd and Ruud Lamers, de oprichters-eigenaren van Pathé Thuis, een van de meest succesvolle film-stream aanbieders van Nederland. De inrichting is door …,staat, een multidisciplinair bureau dat reclamecampagnes en brand identiteiten ontwikkeld maar ook producten en interieurs ontwerpt. Het internationale bureau van Julia Kortkaas en Jochem Leegstra heeft 25 medewerkers. Klanten zijn onder meer Converse, Grolsch, LVMH en The Student Hotel. Het bureau zit boven het restaurant én cultureel complex The New Werktheater, dat tevens door …,staat is ontwikkeld en wordt uitgebaat.

The Modernist

Hangstoelen van Joep van Lieshout

Elke van de drie zalen heeft een unieke uitstraling. The Otto is een intieme zaal met plek voor slechts twee personen. De blauwe love seat kan ook uit elkaar worden getrokken, zodat twee luie fauteuils ontstaan. The Studio heeft twee luxe leren sofa’s en is daarmee geknipt voor een familie-uitje; de sfeer is hier ook wat uitbundiger. De grootste zaal is The Modernist, vernoemd naar de zeven luxe stoelen van Joep van Lieshout voor meubelproducent Lensvelt. Met een ruk aan de hendel zijn deze comfi-chairs uit te vouwen van een fauteuil tot een soort ligbed. Deze zaal heeft de hoogste fun-factor.

The Otto

Met een zelfgekozen gezelschap een film kijken in een luxe privébioscoop wanneer je maar wilt, simpelweg door deze te boeken via een app. De timing is van dit innovatieve concept in elk geval uitstekend. Midden in een wereldwijde pandemie die grootschalige bijeenkomsten – en dus ook volle bioscoopzalen zijn verhinderd.

The Modernist

De initiatiefnemers van The (Any) Thing hopen binnen vijf jaar op meer dan 500 locaties in Europa een filiaal te openen. The (Any) Thing is een nomadische ervaring en kan als extra attractie worden geïntegreerd in een designhotel, een eersteklas restaurant, een museum of een creatieve werkplek.

Eén reactie op: On-demand minibioscoop The (Any) Thing heeft James Bond-interieur van conceptbureau …,staat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *