Nieuws

Comeback van rotan met chaisse longue ‘cane divan’

De Cane Divan is een bijzondere chaise longue voor in de tuin, op het balkon maar ook voor binnen. De klassieke zit/ligstoel is uitgevoerd in rotan op een metalen frame. De Cane Divan is ontworpen door de Finse interieurarchitect, ontwerper en professor Simo Heikkilä sinds 2015 opnieuw uit.

De gerenommeerde Finse interieurarchitect, ontwerper en professor Simo Heikkilä gaf in 1990 samen met zijn vriend ontwerper Maarten Van Severen workshops aan de Universiteit voor Industriële Kunsten in Helsinki. Hans Lensvelt zag in de werkplaats van Maarten Van Severen de Cane Divan voor het eerst. Het was liefde op het eerste gezicht. Niet zozeer vanwege de innovatie van dit meubel, maar vanwege het vakmanschap en de unieke combinatie van materialen: het warme rotan met het industriële roestvrijstalen frame.

Cane Diva wordt uitgebracht door lensvelt, het geëngageerde meubellabel dat sinds de oprichting in 1962 architecten en interieurarchitecten de middelen biedt om stijlvolle en duurzame betere interieurs te realiseren.