Nieuws

Jonge ontwerpers gezocht voor relatiegeschenk van de burgemeester – Amsterdam schrijft prijsvraag uit

De gemeente Amsterdam is op zoek naar jonge makers die een relatiegeschenk voor de burgemeester willen ontwerpen. Daarvoor is een prijsvraag uitgeschreven. Dat relatiegeschenk zal de burgemeester weggeven tijdens bezoeken aan en van belangrijke binnen- en buitenlandse gasten. Het is daarbij belangrijk dat het geschenk symbool staat voor het hedendaagse, unieke karakter van de stad Amsterdam.

Officiële huisstijl van de gemeente Amsterdam, dam, ontwerp van Thonik

De opdracht

Andere belangrijke voorwaarden zijn dat iedereen, met welke nationaliteit of leeftijd dan ook, moet kunnen begrijpen wat het geschenk ‘vertelt’. Het geschenk moet klein en licht genoeg om te kunnen meenemen op reis. Als het ontwerp verrassend en origineel is, zorgt het ook voor een leuke opening van het gesprek. De maak- en materiaalkosten mogen in totaal maximaal 50 euro per geschenk zijn (bij een oplage van 100 stuks). Het gebruik van duurzame, circulaire of zelfs generatieve materialen en productiemethodes wordt erg gewaardeerd.

Wie mogen meedoen?

Voor het ontwerp van een nieuw relatiegeschenk worden jonge professionals (tot 30 jaar) opgeroepen in te sturen. Ervaring met en goede goede kennis van materialen en productietechniekenzijn verreist. Deelnemer moeten in Amsterdam wonen. Inzenden kan tot en met maandag 11 januari. Downloaden van het deelname formulier kan HIER.

De procedure

Uit alle ingezonden ideeën wordt een eerste selectie gemaakt. De makers van de geselecteerde ideeën krijgen op maandag 18 januari bericht. Vervolgens moeten zij hun ontwerp verder ontwikkelen tot een werkend prototype. Zij krijgen daarvoor extra aanwijzingen en een nader te bepalen vergoeding. De prototypes moeten uiterlijk zondag 7 februari zijn ingeleverd. Half februari kiest de burgemeester samen met een professionele jury het definitieve ontwerp. De winnende ontwerper krijgt een eenmalige artist fee; de gemeente krijgt de exclusieve licentierechten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *