Nieuws

Zuiverende mondkapspray ‘ontworpen’ met lokale extracten als munt en laurier

Er is weinig fantasie voor nodig om het ontwikkelen van een geur te zien als een ontwerp. Met verschillende grondstoffen en ‘materialen’ wordt een complexe en verhalende ervaring gecreëerd. Dat klinkt inderdaad al als een ‘dutch’ design. Dat is in elk geval de opvatting van SOM Tales of Perfume, een Nederlands kwartet dat volledig natuurlijke geuren ontwerpt. Die geuren deelt het met parfums, oliën en ruimtelijke installaties. De laatste creatie is een verfrissende spray voor mondkapjes.

SOM Tales of Perfume

In deze spray AROMED+, die een subtiele frisse geur heeft, vind je onder meer citroenverbena en kruizemunt van Nederlandse bodem. Het neutraliseert je adem en geeft je het gevoel van vrijer ademen. De Nederlandse laurier is een van de belangrijkste ingrediënten die je weerstand ondersteunt.

Bestellen kan HIER.

“Met lede ogen zie wij hoe onze land- en tuinbouw met grote overschotten komen te zitten. Terwijl wij over de kennis beschikken om op basis van deze grondstoffen unieke geuren te ontwikkelen”, zegt Yves Dupuits van SOM Tales of Perfume. De mondkapspray is een van de geuren van een complete geurlijn FORTe, die naast de mondkapspray bestaat aroma’s om het huis te zuiveren en om je weerstand te versterken en te ondersteunen.

Uitgangsgpunt voor de designer geur van de AROMED+ is een boswandeling. En dan specifiek de natuurlijke aroma’s van plant die je inademt tijdens de boswandeling. Dupuits: “We weten dat het inademen van bosgeuren gezond is, met name als je stress ervaart. Wat minder bekend is, maar wel aangetoond, is dat er bepaalde inhoudsstoffen in deze geuren zitten die ook een fysieke uitwerking hebben en onze weerstand ondersteunen.”

Het ontwerpproces van SOM Tales of Perfume

SOM Tales of Perfume ontwerpt interactieve olfactorische belevingen door middel van haar eigen ontwikkelde ‘scent architecture’. Geparfumeerde olijfolie voor op geroosterd brood, een eetbaar parfum en een ruimtelijke geurinstallaties. Alle composities zijn 100 procent botanisch, in de wetenschap dat het gebruik van natuurlijke parfum de enige echte manier is om een emotie te raken.

Het ontwerpproces van SOM Tales of Perfume

Twee jaar geleden presenteerde SOM Tales of Perfume op de Dutch Design Week OMNIA. Deze “sensory landscape” was gemaakt uit water, parfum, steen, staal, messing en bergkristal. De vijf unieke composities vormden samen één grote parfum compositie in De Kazerne. Doel was het activeren van herinneringen. Geur is een van de krachtigste manieren om het geheugen te prikkelen

Omnia van SOM Tales of Perfume

AROMED+ is een samenwerking van drie bedrijven die is ontstaan tijdens de eerste covid-19 golf. Het Brabantse bedrijf Varta is flora verwerkingsbedrijf dat krachtige en waardevolle inhoudsstoffen uit de planten en bloemen haalt. Aromed, met al meer dan 30 jaar ervaring in de professionele vervaardiging van natuurlijke gezondheidsproducten. SOM Tales of Perfume legt zich toe op het ontwerp van geurinstallaties en parfums. Dupuits: “Samen wilden we de kracht van de natuur inzetten en gebruikmaken van het afweermechanisme van planten. We gebruiken hiervoor de essentiële extracten van planten, grotendeels Nederlandse, die een ondersteunende werking hebben op onze gezondheid en gecombineerd met hun mooie geuren ons omringen met geborgenheid en kracht.”

Het lab van SOM Tales of Perfume

3 reacties op: Zuiverende mondkapspray ‘ontworpen’ met lokale extracten als munt en laurier

  1. Waar en hoe kan ik dit kopen?
    En wat zijn de prijzen en grootte flesjes?

    1. Jeroen Junte says:

      Voor meer info over de spray, kijk op de website van SOM Tales of Perfume (link in de tekst boven). Succes!

  2. Titia Hansson says:

    Graag ontvang ik informatie over waar ik deze kan bestellen en de prijs. b.v.d.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *