LOGO ICOON #2 Nike: een ‘swoosh’ vol Goddelijke beweging

LOGO ICOON #2 Nike: een ‘swoosh’ vol Goddelijke beweging

Een goed ontworpen logo is een bepalende succesfactor voor een merk of product. Daarom worden in deze serie iconische logo’s onderzocht. Wat is de succesfactor van de ‘swoosh’ van Nike, het meest herkenbare – en daardoor wellicht ook meest waardevolle – sportlogo, dat dit jaar zijn 50ste verjaardag viert?

Kantoorontwerp van Beyond Space met golvende gordijnen weerspiegelt het Amsterdamse IJ

Kantoorontwerp van Beyond Space met golvende gordijnen weerspiegelt het Amsterdamse IJ

Het Amsterdamse architectenbureau Beyond Space heeft een kantoor annex showroom ontworpen met opvallende gordijnen. De golvende “constructie van stof” weerspiegelt de locatie aan het IJ in Amsterdam.

Eindhovense ontwerpers en merken presenteren nieuw werk op 3-daags event Design Open

Eindhovense ontwerpers en merken presenteren nieuw werk op 3-daags event Design Open

Een groot aantal Eindhovense ontwerpers en andere initiatieven laten tijdens het weekend van 13 t/m 17 juni publiek toe in hun studio’s en werkplaatsen. tijdens het event Design Open. Om zo hun nieuwste producten te kunnen tonen aan een professioneel publiek. Bezoek is op afspraak.

Spoorwegmuseum toont unieke treinaffiches – van art deco tot Anthon Beeke

Spoorwegmuseum toont unieke treinaffiches – van art deco tot Anthon Beeke

De tentoonstelling ‘Spoor van verbeelding’ in het Spoorwegmuseum toont historische spoorwegaffiches. De verzameling Nederlandse affiches schetst een fraai beeld van hoe reizigers door de tijd heen werden verleid om de trein te nemen.

Expositie ‘Waterschool’ van Studio Makkink & Bey onderdeel van Architectuurbiënnale van Rotterdam

Expositie ‘Waterschool’ van Studio Makkink & Bey onderdeel van Architectuurbiënnale van Rotterdam

Met deze tentoonstelling die is opgezet als een alternatieve school wordt verkend hoe de toekomstige bewoners van het nieuwe woongebied MH4 in Rotterdam op een duurzame manier kunnen leven op, rond en met water. Te zien is werk van meer dan dertig geselecteerde ontwerpers, architecten en kunstenaars.

‘Ocean Chair’ van Zuiver is vervaardigd van afvalplastic uit zee

‘Ocean Chair’ van Zuiver is vervaardigd van afvalplastic uit zee

De ‘Ocean Chair van designlabel Zuiver is gemaakt van plastic afval dat uit de oceanen is gehaald. hiervoor wordt samengewerkt met het internationale ReSae Project. Hert ontwerp is van de Amsterdamse ontwerpstudio APE.

Covid-proof designbeurs OBJECT reguleert bezoekersstroom met verruimde openingstijden

Covid-proof designbeurs OBJECT reguleert bezoekersstroom met verruimde openingstijden

Designbeurs OBJECT (1-4 juli) is dit jaar een dag langer open. Het event opent op donderdag om open te blijven tot zondag. Daarmee duurt deze negende editie maar liefst vier dagen lang. Ook worden de openingstijden verruimd, om de bezoekersstromen nog beter te reguleren.

WEGGEEFACTIE – Vijf vrijkaarten voor talkshow ‘Designalism: Design + Journalism’ op 9 juni

WEGGEEFACTIE – Vijf vrijkaarten voor talkshow ‘Designalism: Design + Journalism’ op 9 juni

In de talkshow Designalism: Design + Journalism’ op 9 juni (20:00 – 21:30) vertellen professionals en innovators op het snijvlak van design, kunst en journalistiek over hun beroepspraktijk. Het event wordt live gestreamed vanuit het Instituut voor Beeld en Geluid Den Haag. DesignDigger geeft vijf vrijkaart weg!

THEO PLOEG – TECH TALK #5  “Waarom we moeten leren luisteren naar complotdenkers”

THEO PLOEG – TECH TALK #5 “Waarom we moeten leren luisteren naar complotdenkers”

Elke laatste vrijdag van de maand (of incidenteel een eerste maandag) laat Theo Ploeg zijn licht schijnen over de laatste ontwikkelingen in tech – en vooral wat het met ons doet. Vandaag: waarom complotdenkers. ons bewust maken van de absurditeit van wat wij zien als normaal.

DRIFT verheft het maakproces van ‘paardenbloemlamp’ tot een 4-daagse performance in Carré

DRIFT verheft het maakproces van ‘paardenbloemlamp’ tot een 4-daagse performance in Carré

Lonneke Gordijn en Ralph Nauta van de Amsterdamse ontwerpstudio DRIFT tonen voor de eerste en laatste keer het maakproces van Fragile Future, het kunstwerk met paardenbloemen dat te zien was in het verjaardagsinterview van Konigin Máxima. Dat doen zijn vier dagen lang op het podium van Carré.

Kunstenaar Florentijn Hofman plaatst groene cocon voor persoonlijke transformatie in Schiedamse kerk

Kunstenaar Florentijn Hofman plaatst groene cocon voor persoonlijke transformatie in Schiedamse kerk

Kunstenaar Florentijn Hofman heeft een groen, opblaasbaar kunstwerk geplaatst tussen de zuilen van de Grote of Sint Janskerk in Schiedam. Bezoekers kunnen deze ‘Stadscocon’ betrden voor een “persoonlijke transformatie, aldus Hofman.

Super Salone in Milaan van 5-10 september wordt verkoopbeurs met alle meubelmerken op één lange wand, een idee van curator Stefano Boeri

Super Salone in Milaan van 5-10 september wordt verkoopbeurs met alle meubelmerken op één lange wand, een idee van curator Stefano Boeri

Onder de noemer Super Salone wordt de verplaatste meubelbeurs van Milaan Design Week in aangepaste vorm gehouden van 5 tot 10 september 2021. Nieuw is onder meer een digitaal platform voor het kopen van meubels en een flexibele wand in plaats van de reguliere beursstands. Het concept is bedacht de Italiaanse architect Stefano Boeri, die is aangesteld als hoofdcurator.

Geometrische lichtsculptuur ‘Lamina’ van Tijs Gilde speelt met kleur, licht en schaduw

Ontwerper Tijs Gilde uit Eindhoven lanceert een bescheiden lampencollectie van drie verwante modellen bij Transnatural. De lampen zijn gemaakt van gekleurd acryllaat in en geometrisch patroon.

De drie sculpturale lampen Lamina hebben een verwant lijnenspel en kleurpalet maar bieden elk een bijzonder lichteffect, gecreëerd door verschillen in de gelaagde, modulaire structuur. De lampen zijn vervaardigd van gerecycled acrylmateriaal de intensiteit van het kleurpatroon versterkt of verstrooid. De lampen zijn op aanvraag ook leverbaar in afwijkende kleurpatronen en afmetingen. Elke Lamina Light wordt geleverd met één patroon naar keuze, meer patronen worden op de prijs in rekening gebracht.

De lamellen, gemaakt van gerecycled acrylmateriaal, zorgen voor vervormingen die van kleur veranderen afhankelijk van de intensiteit van het licht. Lamina Lights kunnen in kracht en warmte worden gemanipuleerd om de omgeving optimaal te verlichten. Daarnaast verkent Lamina nieuwe mogelijkheden voor efficiëntere productie- en recyclingtechnieken. Het product erft een circulaire ontwerpstrategie doordat het zijn onderdelen aan het einde van zijn levenscyclus kan demonteren en hergebruiken.

LAMINA LIGHT- Yule

Yule

Het model Yule verwijst naar de periode na de donkere dagen in de winter, en het moment waarop licht een belangrijkere rol speelt in de aanloop naar de lente die eind december begint. Het geeft een intense lichtbeleving door het symmetrische en grote oppervlak van lamellen en het formaat van 55 bij 85 centimeter.

LAMINA LIGHT- Halo

Sunrise

Een cirkelvormige band van gekleurd licht, soms zichtbaar rond de zon of de maan, wordt veroorzaakt door de weerkaatsing en breking van licht door ijskristallen in de atmosfeer. Dit fenomeen wordt gevisualiseerd door deze prachtige lichtsculptuur; de Lamina Halo.

LAMINA LIGHT- Sunrise

De naam zeg het al: door het dominante gele licht en een helder lichteffect imiteert deze lamp het zuiverende zonlicht van de vroege ochtend.

Nieuwe Gallery van Transnatural

De lancering van deze collectie markeert tevens de verhuizing van Transnatural naar de nieuwe tentoonstellingsruimte in Amsterdam West. Daar is nu ook de tentoonstelling The Unknown Mine Zone te zien met werk van kunstenaars, ontwerpers, architecten en onderzoekers die allemaal een andere kijk hebben op ons toekomstige materiaaltekort. Te zien zijn werken van onder meer Xandra van der Eijk en Teresa van Dongen.

Teresa van Dongen

Door de groei van de wereldbevolking en de consumptie van goederen neemt een enorme dreiging van schaarste aan grondstoffen toe. Sinds het begin van de industriële revolutie is het gebruik van grondstoffen exponentieel gestegen en zijn de voorraden dramatisch afgenomen. Mocht de extensieve winning van metalen in het huidige tempo doorgaan, dan zullen we voor het einde van de 21e eeuw op verschillende niveaus zonder aanbod komen te zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *